4:lle 120 kcal/annos
- 8-10 kpl tomaatteja
- 1/2 sipuli
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 1/2 rkl voita tai margariinia
- 2 rkl luomuvehnäjauhoja
- n. 1 litra vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1-2 rkl tomaattisosetta
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- suolaa
- 2 tl basilikaa
- (1 tl sokeria)
Pese ja paloittele tomaatit. Hienonna sipuli. Pehmitä tomaatteja öljyssä kattilassa yhdessä sipulisilpun kanssa kunnes tomaatit ovat rikkoutuneet (15-20 min.). Purista tomaatti-sipuliseos siivilän läpi tai soseuta varovasti sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella.
Sulata voi tai margariini paistinpannulla ja ruskista vehnäjauhot kullanruskeiksi. Lisää joukkoon tomaattisose. Keitä kattilassa vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Kaada tomaatti-sipulisose ja jauhoseos kattilaan. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli.
Anna keiton kiehua hiljalleen 10-15 min. Mausta lopuksi suolalla ja basilikalla lisää halutessasi ripaus sokeria. Tarjoile lämpimänä maukkaiden luomuvoileipien kanssa.