Kiekkoraati: SM-liigaseurat kohtaavat rajun totuuden – "Nyt on oikeasti tosi kyseessä"

Kiekkoraati: Uudistuneessa SM-liigassa värikäs avauskierros 11:21
Kiekkoraati perkasi SM-liigakauden avausviikon kuumimmat puheenaiheet.

Huomenta Suomen Kiekkoraati uskoo, että alkukaudella SM-liigan häntäpäähän joutuvat joukkueet joutuvat kohtaamaan karun ja vuosia poissaolollaan loistaneen tosiasian hyvinkin nopealla aikataululla.

Uusi SM-liigakausi käynnistyi tiistaina ryminällä ja sarjan ympärillä on heti avauspäivistä lähtien riittänyt keskustelua. Täksi kaudeksi tehtiin merkittäviä sarjauudistuksia 12 joukkueen pudotuspelien ja liigakarsintojen myötä.

Tämä pakottaa sarjan häntäpäähän jumiutuvien joukkueen muuttamaan toimintatapojaan kevään kynnyksellä, sillä nyt tyhjennysmyynteihin ei ole varaa, koska uhkana on putoaminen Mestikseen.

MTV Urheilun selostaja Sebastian Waheeb uskoo, että nyt häntäpään joukkueet joutuvat turvautumaan jopa päinvastaiseen siirtopolitiikkaan.

– Jos ajatellaan niitä joukkueita, jotka ovat vaarassa joutua playoutiin ja sitä kautta karsintaan. Enemmän voi tulla sitä, että karsintauhan alla olevat joukkueet vahvistaa omaa rosteriaan kevättä kohti mentäessä, Waheeb sanoo Huomenta Suomen Kiekkoraadissa.

SM-liigassa on pelattu karsintoja edellisen kerran kaudella 2012-13. SM-liigaseurat joutuvat havahtumaan lähiviikkoina karulla tavalla uuteen todellisuuteen, joka uhkaa hännillä olevia joukkueita.

– Siitä on kymmenen vuotta aikaa, kun on viimeksi ollut karsinnat. Se todellakin tulee tässä kuukauden sisällä silmille. Sieltä on Mestis-seura tulossa ylös ja se joukkue, joka liigasta tulee alaspäin, on kuitenkin vähän kuin itseluottamuksen menettänyt. Siellä voi tapahtua ihan mitä vain. Se konkretisoituu joukkueilla – veikkaan, että ennen joulua on joukkueilla jo aikamoiset tärinät päällä, MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi povaa.

– Kyllä aika nopeasti voi tulla se paine, että nyt on oikeasti tosi kyseessä, Waheeb komppaa.

Katso Kiekkoraadin perkaus kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat