Kirja: Prinssi William jätti Catherinen puhelimitse vuonna 2007, lähti juhlimaan ja julisti huutaen vapauttaan – näin pariskunta päätyi kuitenkin takaisin yhteen

Brittihovin valtavan vaikea vuosi näkyy prinssi Williamin kasvoilla – Kruunun takaa -asiantuntijat kertovat miten 1:50
Brittihovin valtavan vaikea vuosi näkyy prinssi Williamin kasvoilla – Kruunun takaa -asiantuntijat kertovat miten

Prinssi William ja prinsessa Catherine ovat olleet yhdessä yli 20 vuotta, mutta he erosivat lyhyesti vuonna 2007.

Prinssi William  ja prinsessa Catherine  ovat olleet naimisissa vuodesta 2011 lähtien ja olleet yhdessä 2000-luvun alusta lähtien tavattuaan opintojensa aikana St. Andrew'sin yliopistossa Skotlannissa. Pariskunta kuitenkin erosi aikoinaan vuonna 2007 lyhyesti. 

Elokuussa julkaistavan kirjailija Rob Jobsonin prinsessa Catherinen elämään keskittyvässä teoksessa kerrotaan, että aloite suhteen päättämiseen olisi tullut Williamilta, joka tuohon aikaan 25-vuotiaana olisi ollut sitä mieltä, että hän oli liian nuori asettumaan aloilleen, kertoo Independent

Eron aikaan huhuiltiin, että William olisi iskenyt silmänsä seurapiireissä vaikuttaneeseen Isabella Anstruther-Gough-Calthorpeen, joka kertoman mukaan olisi torjunut Williamin, sillä ei ollut kiinnostunut varsin rajoitetusta, velvollisuuksien täyttämästä kuninkaallisesta elämästä. 

– Tämä ei viilentänyt WIlliamin kiihkoa. Hän yritti kuulemma kosiskella Isabellaa ja vieraili useita kertoja tämän perheen kotona. Huolimatta hänen ilmeisestä ihastuksestaan, nainen ilmeisesti torjui hänen yrityksensä. 

– Harva olisi osannuit ennustaa, että hän palaisi Catherinen luokse, tai että Catherine koskaan suostuisi ottamaan hänet takaisin. 

Ennen eroa William ja Catherine olivat olleet yhdessä viiden vuoden ajan. Suhde oli julkista tietoa ja mediassa oli uumoiltu jo pitkään, että William olisi ollut aikeissa kosia. Alkuvuodesta 2007 pariskunta puhui puhelimessa kohtalokkaan 30 minuutin puhelun, jonka aikana William oli kertonut Catherinelle, että kumpikin heistä tarvitsisi "hieman tilaa löytääkseen omat polkunsa" ja ettei hän pystynyt lupaamaan Catherinelle suhteen päätyvän avioliittoon. 

– Se oli tunnelatautunut 30 minuutin keskustelu, he kumpikin tiedostivat olevansa eri sivuilla. Se oli musertava isku Catherinelle, joka tunsi joutuneensa kaksinkertaisesti petetyksi, sillä joutui jätetyksi puhelimen välityksellä. 

Jobsonin kirjan mukaan eron jälkeen William olisi viettänyt varsin kosteaa iltaa Mayfairin Mahiki-yökerhossa ystäviensä kanssa. 

– "Olen vapaa!" hän huusi, kun tanssi humalassa robottitanssia, kirjassa kerrotaan. 

Carole Middleton yritti auttaa Catherine-tytärtään pääsemään yli sydänsuruistaan esimerkiksi viemällä tämän matkalle Dubliniin. Palattuaan kotiin Catherine päätti, ettei jäisi kotiin murehtimaan. 

Catherine kuvattiin tuohon aikaan useaan otteeseen paparazzien toimesta, kun hän kävi ulkona ja juhli ystäviensä kanssa, ja kiinnitti huomiota entistä rennommalla ja vapautuneemmalla pukeutumisellaan. 

Vaikka William oli vaikuttanut tyytyväiseltä eroon, ei hän ollut kirjan mukaan kuitenkaan lopettanut Catherinen ajattelemista. Lopulta kaksikko törmäsi toisiinsa eräissä naamiaisissa. 

– He viettivät ensimmäisen osan illasta syventyen keskusteluun ennen kuin siirtyivät tanssilattialle, jossa he päätyivät suutelemaan. 

Aiemmasta erostaan johtuen yhteenpaluu pidettiin aluksi salaisuutena. William kuitenkin lupasi tuolloin, että pariskunta tulisi menemään naimisiin. 

Lopulta William kosi rakastaan pariskunnan lomalla Keniassa vuonna 2010. Myöhemmin prinssi on kertonut odottaneensa kosinnan kanssa pitkään antaakseen Catherinelle todellisen käsityksen kuninkaallisesta elämästä ennen avioliiton solmimista, jonka myötä hänestä tulisi jonain päivänä kuningatar.

Williamin ja Catherinen liittoa pidetään yleisesti yhtenä brittihovin kuninkaallisen perheen onnistuneimmista. Pariskunnalla on kolme lasta: 11-vuotias prinssi George, 9-vuotias prinsessa Charlotte  sekä 6-vuotias prinssi Louis

Catherine ilmoitti maaliskuussa saaneensa alkuvuodesta diagnoosin syövästä. Kesällä prinsessa palasi ensimmäistä kertaa julkisiin edustustehtäviin syöpäuutisensa jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat