Prinssi William ryhtyi säästötalkoisiin – leikkausten kohteeksi ajautui kuningatar Camillan sisko

Kuningas Charles ja Camilla taistelivat rakkautensa tähden vuosisadan skandaalin läpi 5:16
Videolla: Kuningas Charles ja Camilla taistelivat rakkautensa tähden vuosisadan skandaalin läpi

Kuningatar Camillan sisko Annabel Elliot ei jatka enää Cornwallin herttuakunnan palveluksesta prinssi Williamin päätöksestä.

Kuningas Charles  on vajaan kahden vuoden mittaisen valtakautensa aikana tehnyt muutoksia brittihoviin madaltaakseen sen kustannuksia, ja samoihin säästötalkoisiin on lähteiden mukaan liittynyt myös hänen poikansa ja perijänsä prinssi William, kertoo muun muassa People.

Hiljattain julkaistun integroidun vuosikertomuksen mukaan William on tehnyt säästöliikkeitä muun muassa Cornwallin herttuakunnassa. Walesin prinssi -tittelin lisäksi William on Cornwallin herttua – kumpikin hänen isältään Charlesilta peritty. Kuninkaalliselle perheelle kuuluva Cornwallin kartano on 700 vuotta vanha kiinteistö, joka työllistää useita ihmisiä. 

Näistä henkilöstökuluista William on kuitenkin lähtenyt säästämään, ja toimien kohteeksi on joutunut esimerkiksi Charlesin puolison kuningatar Camillan  sisar Annabel Elliot. Sisustussuunnittelijana toimiva kuningattaren sisar on ollut Cornwallin pääsuunnittelijana vuodesta 2005 lähtien, jolloin Charles otti Elliotin palkkalistoilleen. 

Lähteiden mukaan Elliot on vuosien saatossa tienannut työstään Cornwallin pääsuunnittelijana satoja tuhansia puntia. Kilpailua ei mitä ilmeisimmin ole ollut, sillä herttuakunta on aiemmin ilmaissut, ettei sen suunnittelusopimuksista voi tehdä tarjouksia. 

Vuosikertomuksen mukaan Elliotin palveluksia ei käytetty enää tilikaudella 2023-2024. 

Kuningatar Camilla, 77, on hyvin läheinen Annabel-siskonsa, 75, kanssa. Viimeksi siskokset on nähty yhdessä julkisesti heinäkuussa 2024 Wimbledonin yleisössä. Elliot toimi myös isosiskonsa avustajana tämän ja Charlesin kruunajaisissa toukokuussa 2023. 

Lue myös:

    Uusimmat