Varsinais-Suomen Paraisilta löydettiin keskiviikkona tienposkesta kaksi kissanpentua pahvilaatikkossa, joka oli teipattu kiinni.
Kissanpennut on toimitettu Turun Eläinhoitolaan ja asiasta on tehty rikosilmoitus.
– Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen eilen, ja tutkimme tapausta eläinsuojelurikoksena, kertoo Paraisten poliisiaseman rikoskomisario Jan Storing.
Turun Eläinsuojeluyhdistyksen eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopra kertoo, että vastaavia tapauksia on tapahtunut äärimmäisen harvoin.
– Edellinen vastaava tapaus on muutaman vuoden takaa, kun kissapentu oli jätetty kissankuljetuslaatikkoon lumihankeen.
Rikoskomisario Stroring kertoo, että eläimet pelasti Skråbbontien ja Suoniityntien risteyksen ohi ajanut nainen.
– Hän oli ajanut ohi ja huomannut pahvilaatikon. Kääntynyt takaisin aikomuksenaan heittää laatikko roskiin, mutta kuuli sitten ääniä. Hän on meidän tiedon mukaan vienyt eläimet sitten eläinhoitolaan, Storing kuvailee.
Kissanpennuista levisi myös keskiviikkona Facebook-päivitys, missä kerrottiin tapauksesta. Eilen Turun Eläinsuojeluyhdistys reagoi leviävään viestiin omallaan.
– Päätimme tiedottaa tapauksesta, koska siinä levisi myös tieto, että eläinhoitolassa ei olisi tilaa. En tiedä, mitä eläinhoitolaa tarkoitettiin, koska meillä ei ole koskaan niin täyttä, ettei eläimiä pystyttäisi hoitamaan, hän sanoo.
Poliisi: "Aika mahdotonta"
Rikoskomisario Storing kertoo, että tutkinta on käynnissä, mutta poliisilla on edessä lähes mahdoton tehtävä.
– Yritämme nyt selvittää, miksi kissat on hylätty. Aika mahdotona näillä tiedoilla, mitä meillä on. Kaipaamme silminäkijähavaintoja, jos joku on nähnyt, kun joku on pahvilaatikon tienvarteen hylännyt.
Leyser-Kopra kertoo, että kahdelle pennulle on nopeasti levinneiden Facebook-päivitysten myötä löytynyt lukuisia omistajaehdokkaita. Samalla hän muistuttaa, että "julkkispentujen" lisäksi ympäri Suomea hylätyt lemmikit etsivät uusia omistajia.
– Eläinhoitoloille tulee yleensä piikki syksyisin, kun ihmiset huomaavat ulkona vaeltelevat eläimet kylmien ilmojen myötä. Kesäkissa-ilmiö näkyy ennemminkin keväisin, kun kissat tulevat sukukypsiksi.