"Roskat" kiinnittivät lastia purkaneen rekkakuskin huomion Naantalissa – kontista löytyikin yllätys

Kun rekkakuski eilen tiistaina purki Naantalin satamasta noutamaansa konttikuljetusta, hän löysi eräästä kontista kolme pientä maatiaiskissanpentua. 

Turun Eläinsuojeluyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Sari Pesonen kertoo MTV Uutisille, mitä oikein tapahtui. Yhdistys julkaisi tapahtuneesta päivityksen alun perin Facebook-sivullaan.

Kuski oli hakenut satamasta kuormaa kyytiin ja vienyt sen eräälle varastolle suurin piirtein parinkymmenen kilometrin päähän. Siellä hän huomasi, että kyydissä näytti olevan jotain roskaa.

– Kun hän meni katsomaan tarkemmin, hän olikin huomannut, että ne ovat kissanpentuja, kertoo Pesonen.

Kuljettaja soitti saman tien Tesyn eläinpäivystysnumeroon. Eläinpelastaja, eläintenhoitaja ja yksi yhdistyksen vapaaehtoisista lähtivät paikalle.

Eläinlääkärin tutkittavaksi

Pennut vietiin kiireesti eläinlääkäriin, jossa niiden vointi tutkittiin tarkoin. Löytöhetkellä ei tiedetty, jäisivätkö ne eloon.

Lääkäri arvioi pentujen olevan noin neljän tai viiden päivän ikäisiä. Kahdella pennuista oli tulehtuneet napatyngät ja tyrät. Yhden pennun jalat näyttivät hieman erikoisilta, mutta eläinlääkäri arvioi ongelman voivan korjaantua ajan kanssa.

Pentuja lääkittiin oireidenmukaisesti. Ne saivat myös ruokaa.

– Kaikki pennut söivät heti, mutta ei voida sanoa, että olivat nälkiintyneitä, kertoo Pesonen.

Poikaset punnittiin. 95 grammaa painava sai nimekseen Scania, 86 grammaa painava nimettiin Volvoksi ja 75-grammainen Sisuksi.

Emo löydettiin helposti

Pesonen kertoo, että emoa alettiin etsiä saman tien vapaaehtoisten voimin.

– Lähdettiin heti loukuttamaan sitä, kun tiedettiin, mistä suurin piirtein ovat löytyneet.

Etsinnät tuottivat tulosta ja emo saatiin loukkuun varastohallissa, josta lasti oli otettu kyytiin. 

Pesonen kertoo, että kaikkien iloiseksi yllätykseksi emo alkoi hoivata, imettää ja putsata pentuja päästyään niiden luo, vaikka vaikuttikin hieman stressaantuneelta.

– Se on aika harvinaista, että nyt oli kyllä kaikki tähdet oikeissa asennoissa, hän sanoo.

Pienin poikanen menehtyi

Nyt päivää myöhemmin Pesonen kertoo, että kaksi isompaa kissanpentua voivat hyvin, mutta pienin pentu Sisu ei selvinnyt. 

Hän kertoo, että sen tila oli jo löydettäessä kriittinen, sillä sillä oli pahimmin tulehtunut vatsan alue ja se oli myös pienikokoisin pennuista.

– Osasimme sen melkein aavistaa, kun sen kunto oli sellainen, että saattaa kääntyä kumpaan suuntaan vain. Nyt ikävä kyllä kääntyi tähän toiseen suuntaan, Pesonen kertoo.

Toivo elää kahden muun pennun suhteen

Elossa olevat pennut ja niiden emo ovat nyt Turun Eläinsuojeluyhdistyksen kissatalossa Ilpoisissa. Toiminnanjohtaja Pesonen kertoo, että pennut ovat punnituksessa jo saaneet lisää painoa, mikä on aina hyvä merkki.

– Koskaan ei voi varmaksi sanoa, mutta sanotaan niin, että valoisa toive ainakin on nyt näiden kahden suhteen.

Tapahtumien kulku hämärän peitossa

Varmuudella ei tiedetä, miten pennut päätyivät kontin kyytiin. Emon mahdollista omistajaa ei ole löydetty.

Pesonen kertoo, että kissa oli kiinni saataessa todella aran oloinen, joten se ei vaikuta kesykissalta.

– Siinä on varmaan käynyt niin, että emo on synnyttänyt pennut luontoon. On vapaasti ulkoilevia kissoja, jotka jäävät ulos asustelemaan ja tämä on lopputulos, hän miettii.

Pesonen pohtii, että emo on saattanut kiikuttaa pennut konttiin turvaan.

– Se on ehkä katsonut, että siellä on vähän turvallisempaa, kun ne ovat hiukan syrjässä ja ehkä synnyttänyt pennut sinne tai siirtänyt ne sinne synnytyksen jälkeen.

Katso myös video: Millaiset ovat kissan nestehukan oireet?

Millaiset ovat kissan nestehukan oireet? 1:46
Kesämyytit: Näin kissan nestehukka oireilee.

Lue myös:

    Uusimmat