Kohupomo Christian Hornerilta raaka piikki Toto Wolffille – "220 ihmistä"

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner täräytti piikin Mercedeksen tallipomo Toto Wolffille F1-henkilöstökohinan keskellä.

Motorsport.com uutisoi, että Miamin GP-viikonlopun aikana selvisi, että Red Bullin kilpailijat ovat kiinnostuneita useista tiimin työntekijöistä, mukaan lukien sen pitkäaikainen urheilujohtaja Jonathan Wheatley

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown sanoi, että tiimistä on lähetelty McLarenille kasvavissa määrin ansioluetteloita. Hän kommentoi, että Red Bullin suunnittelijavelho Adrian Neweyn lähtö F1-tallista tuottaa "vähän epävakautta" ja Newey on luultavasti Red Bullin "ensimmäinen putoava dominopala", PlanetF1-sivusto raportoi.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff komppasi Brownia ja sanoi Mercedeksen "nähneen CV:itä Red Bullilta kaikilla tasoilla".

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ilmaisi kuitenkin, ettei hän ole huolissaan.

– Tiimien välillä tulee tietysti aina olemaan liikehdintää, hän sanoi.

Horner iski piikkiä Mercedeksen suuntaan.

– En tiedä, miten monta McLarenin henkilöä me tai RB (sisartalli) olemme tänä vuonna työllistäneet. Mercedekseltä olemme ottaneet 220 ihmistä HPP:ltä (moottoripuolelta) Red Bull Powertrainsiin.

– Kun siis puhumme henkilöiden menettämisestä olisin hiukan enemmän huolissani 220:stä kuin ehkä yhdestä tai kahdesta CV:stä.

"Keskittyisin Totona enemmän omiin ongelmiin"

Horner piti "väistämättömänä", että Brown ja Wolff ruotivat asiaa mediassa. Hän sanoi "heidän puhuvan paljon".

Horner ei kuitenkaan sanojensa mukaan aio lähteä tähän "samalla mitalla" mukaan.

– Keskittyisin Totona enemmän omiin ongelmiin, joita hänellä on.

Horner ja Wolff ovat olleet viime vuosien saatossa aika ajoin tukkanuottasilla. 

Katkolla olevia sopimuksia ja jatkoja

Red Bullin mukaan joidenkin ansioluetteloiden lähettely muihin tiimeihin kuuluu tavalliseen sykliin sopimusten ollessa katkolla. Urheilujohtaja Wheatleyn sopimus päättyy tiettävästi pian ja hän on pitkään ollut kiinnostunut ryhtymään tallipäälliköksi, jos mahdollisuus avautuisi jossain.

Motorsport.comin tietojen mukaan Red Bull on hiljattain jatkanut monien työntekijöidensä sopimuksia, mukaan lukien aerodynamiikkapäällikkö Enrico Balbo ja suorituskykyinsinööripäällikkö Ben Waterhouse. Lisäksi Red Bull solmi aiemmin tänä vuonna teknisen johtajansa Pierre Wachen kanssa pitkäaikaisen jatkosopimuksen. 

Red Bullin tallipäällikkö Horner on ollut tänä vuonna häirintäkohun keskellä. Red Bullin naispuolinen työntekijä syytti Horneria epäasiallisesta käytöksestä, mutta Red Bull tiedotti helmikuun lopussa, ennen kuin F1-kausi oli käynnistynyt, että Horner on vapautettu kaikista syytöksistä.

Red Bull on ollut radalla jälleen vahvassa lyönnissä. F1-tallin kuljettajat, kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen ja Sergio Pérez, ovat MM-sarjassa kaksoisjohdossa ja Red Bull johtaa näin myös valmistajien MM-sarjaa.

Lue myös:

    Uusimmat