Red Bull -pomo liehitteli George Russellia, raivo repesi – nyt tuli totaalikäänne

Red Bullin leirin sisältä jaetaan taas hyvin eriäviä kommentteja.

F1-talli Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner aiheutti vastaikää hälinää, kun hän nosti esille sen, miten Mercedeksen brittikuskin George Russellin sopimus on katkolla ensi kauden jälkeen. Horner viittasi kommenteillaan siihen, miten Red Bull on kiinnostunut Russellista, joka on pärjännyt varsin hyvin Mersun toista kuskia Lewis Hamiltonia vastaan.

Hornerin mukaan Red Bullia ”ei pelota” katsella muita vaihtoehtoja sen oman ohjelman ulkopuolelta.

– Olisi typerää olla harkitsematta tuota, Horner sanoi Russelliin liittyen.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei innostunut lainkaan Hornerin puheista. Wolffin mukaan Horner ”tykkää puhua paskaa” ja että tämä ”pelaa pelejä”.

Sekään ei ole yllätys, että Red Bullin leiristä jaetaan nyt täysin vastakkaisia kommentteja. Jos Horner vielä liehitteli Russellin suuntaan, Red Bullin neuvonantaja ja kuljettajapäätöksistä vastaava Helmut Marko jakaa nyt päinvastaisia kommentteja.

– Russell on aika-ajoissa yhtä nopea kuin Hamilton, ellei jopa nopeampi. Mutta hän kuuluu Mercedeksen ohjelmaan ja me keskitymme meidän omiin junioreihimme, Marko kuittasi kylmänviileästi Formel1.de:lle.

Markon mukaan nuoret F1-kuskit ovat osoittaneet sen, miksi tallit voivat luottaa heihin. Marko viittaa muun muassa tällä hetkellä Williamsilla lupaavasti ajavaan Franco Colapintoon ja Oliver Bearmaniin.

Colapito nostettiin kesän lopulla Williamsin kisakuljettajaksi, kun hän korvasi vaikeuksissa olleen Logan Sargeantin. Colapinto ajoi sen jälkeen vahvasti sekä Azerbaidzhanin Bakussa että Singaporessa.

Bearman sen sijaan säväytti Saudi-Arabiassa, kun hän korvasi lyhyellä varoitusajalla Ferrarin Carlos Sainzin. Tämän lisäksi Bearman oli mukana myös Italian Monzassa, kun Haasin Kevin Magnussen sai yhden GP:n mittaisen kilpailukiellon.

– Ei kärkitalleissa tarvita enää sitä, että kuljettajalla pitää olla kolmen tai viiden vuoden formulakokemus allaan. Nuoret kuskit pystyvät kyllä säväyttämään F1:ssä, Marko totesi.

Red Bull teki vastaikää kuljettajamuutoksen, kun se siirsi kokeneen Daniel Ricciardon syrjään. Hänen tilalleen Racing Bullsin toiseksi kisakuskiksi nostettiin Liam Lawson, joka kuuluu energiajuomayhtiön nuorten kuljettajien ohjelmaan.

Red Bullin omat sisäiset ristiriidat ovat olleet jo pitkään tapetilla. Tilanne kärjistyi erityisesti tämän vuoden alkuvaiheilla, kun Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner oli ahdisteluväitteiden kohteena. Red Bullilla on käyty raporttien mukaan jo vuosien ajan valtataistelua juuri Hornerin ja tallin neuvonantajan Markon välillä.

Tämä selittää myös sen, miksi Horner puhuu yhtä ja Marko toista.

Lue myös:

    Uusimmat