Koira hyppäsi metsästäjää päin – nainen kuoli haulikon laukaukseen

Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeutta viime syksynä Savitaipaleella tapahtuneesta, kuolemaan johtaneesta metsästysonnettomuudesta. 

Syyttäjän mukaan mies kantoi varmistamatonta haulikkoa hihnassa olkapäällään ja piti sormeaan liipaisimella. Koira hyppäsi miestä vasten ja haulikko laukesi niin, että haulisuihku osui miehen takana olleeseen naiseen. Nainen oli noin 11 metrin päässä syytetystä, haastehakemuksessa sanotaan.

Mies oli kokenut aseen käsittelijä ja metsästäjä. Syyttäjän mukaan hän syyllistyi törkeään kuolemantuottamukseen.

– (Syytetty ei) ole riittävästi varmistautunut siitä, ettei aseen piippu osoita ketään kohti, joten tekoa on kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä, syytteessä sanotaan.

Asiaa käsitellään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Syytetty kiistää syytteen. Hän myöntää aiheuttaneensa naisen kuoleman, mutta katsoo, että kyseessä oli tapaturma, josta ei pidä rangaista.

Haulikkoa vaaditaan valtiolle

Syytetyn mukaan hän ei ollut pitänyt sormiaan liipaisimella.

– Sen sijaan peukalo tai sormet ovat menneet liipaisinkaaren sisäpuolelle todennäköisesti siinä kohtaa, kun koira on hypännyt (syytetyn) päälle ja (hän) on vaistomaisesti estänyt aseen hihnaa tai asetta putoamasta olalta, miehen kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

Vastauksen mukaan mies ei tilanteessa tiennyt, ettei aseen varmistin ollut päällä tai missä vaiheessa se on mennyt pois päältä.

– On myös mahdollista, että varmistin on lähtenyt pois sillä hetkellä, kun (syytetty) on tarrannut aseesta kiinni, kun ase on meinannut koiran hypätessä pudota olalta, vastauksessa sanotaan.

Syytetyn mukaan hänellä ei koiran hypätessä ollut mahdollisuutta varmistua siitä, ettei aseen piippu osoita kehenkään.

Syyttäjä vaatii, että miehen haulikko tuomitaan menetettäväksi valtiolle rikoksentekovälineenä. Syytetty vastustaa vaatimusta.

Lue myös:

    Uusimmat