Kolme MM-mitalistia heti telakalle – NHL-hyökkääjästä valtava lovi

Saksalta loukkaantui jääkiekon miesten MM-turnauksen alussa heti kolme viime vuoden hopeamitalistia. Etenkin NHL-hyökkääjä Nico Sturmin poissaolo on joukkueelle kova pala.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Sturm, 29, ja puolustajat Maksymilian Szuber, 21, sekä Fabio Wagner, 28, pelasivat Tshekin MM-kisojen avauspäivänä perjantaina Saksan 6–4-voittoon päättyneessä ottelussa Slovakiaa vastaan. Vuorokausi myöhemmin, 1–6-tappiossa Yhdysvaltoja vastaan, kolmikko oli Saksan kokoonpanosta ulkona.

Saksan päävalmentaja Harold Kreis vahvisti, että trio loukkaantui. Hän ei kuitenkaan sanonut juuta eikä jaata siihen, pelaisiko kukaan kolmikosta maanantaina Saksan kolmannessa turnausottelussa, jossa vastassa on Ruotsi.

– Katsotaan, miten toipuminen etenee, Kreis kommentoi uutistoimisto Deutsche Presse-Agenturin mukaan.

Kreis totesi silti, että Saksa "odottaa ja toivoo", että kolmikko olisi pian taas kunnossa.

Sturm suuri menetys

Kreis totesi jokaisen loukkaantuneen pelaajan olevan menetys joukkueelle.

– Tämä on totta etenkin Sturmin kohdalla, jäällä ja sen ulkopuolella.

Kreis ei kuitenkaan dramatisoinut tilannetta.

– On epätavallista, että kaikki pelaajat pelaisivat MM-kisojen jokaisessa ottelussa.

Sturm on Saksan joukkueen harvoja NHL-pelaajia ja hän on tahkonnut taalaliigan otteluita kaudesta 2018–19 lähtien. Hän pelasi nyt toisen kautensa San Jose Sharksissa ja toimi näin Suomen kapteenin Mikael Granlundin joukkuekaverina.

Maksymilian Szuber puolestaan kiekkoili kuluneella kaudella ensimmäisen NHL-ottelunsa Arizona Coyotesin riveissä. Muuten kausi kului farmisarja AHL:ssä.

Fabio Wagner on edustanut ERC Ingolstadtia Saksan DEL-liigassa kaudesta 2014–15 eteenpäin.

Kolmikko oli vuosi sitten saavuttamassa Saksan kanssa MM-hopeaa. Merkittävimmässä roolissa oli juuri Sturm, joka naputti tuolloin 10 MM-kisaotteluun kahdeksan (6+2) tehopistettä ja oli Saksan kolmanneksi kovin pistemies.

Saksa pelaa nyt MM-kisojen B-lohkossa Ostravassa.

Lue myös:

    Uusimmat