MM-jääkiekossa kunnon murskajaiset

Jääkiekon MM-kisojen isäntämaa Tshekki oli yllättävissä vaikeuksissa Norjan kanssa, mutta voitti lopulta 6–3. USA murskasi Saksan rumasti 6–1.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Tshekki voitti eilen Suomen rankkareilla 1–0. Isäntämaa iski turnauksen ensimmäisen pelitilannemaalinsa Norjaa vastaan kuuden minuutin pelin jälkeen, asialla eilisen pelin ratkaissut Roman Cervenka.

Sitten alkoi altavastaaja Norja pamautella osumia. Ensin Stian Solberg löi lukemat tasoihin heti perään. Erän puolivälin jälkeen Tshekki koomaili ylivoimalla kiekon ylöstuonnissa, ja Norja takoi alivoimaisena johtomaalin Noah Steenin toimesta.

Norja siirtyi sensaationtuoksuisesti jo 3–1-johtoon ajassa 16:32, maalintekijänä Erik Salsten

Tshekki tuli takaisin peliin alle minuuttia myöhemmin, kun Cervenka iski toistamiseen avauserässä. Toisella kaksikymppisellä Tshekki punnersi ottelun väkisin tasoihin. Maalintekijänä Ondrej Beranek.

Päätöserässä Tshekin vyöry sai jatkoa. Kisojen isäntämaa siirtyi 4–3-johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Matej Stransky survoi kiekon sisään maalin edestä. Libor Hajek viimeisteli 5–3 kolmisen minuuttia ennen ottelun loppua. Ondrej Palat lakaisi loppulukemat tyhjiin ottelun viime hetkillä.

Tshekki vei kenttätapahtumia ottelussa mielin määrin. Tästä kertovat myös maalivahtien torjunnat. Norjan Henrik Haukeland joutui venymään 43 kertaa, tshekkivahti Petr Mrazek selvisi vain kahdeksalla torjunnalla.

Tshekki nousee voiton myötä viiteen pisteeseen. Norjalle ottelu oli turnauksen ensimmäinen, se jatkaa eteenpäin pisteittä.

USA murskasi Saksan

Ostravan B-lohkossa Yhdysvallat murskasi viime kevään MM-hopeamitalisti Saksan totaalisesti 6–1. USA:n maaleista vastasivat Brady Tkachuk, Michael Kesselring, Johnny Gaudreau, Trevor Zegras, Michael Eyssimont ja Luke Hughes

Nimekkäällä ryhmällä MM-turnaukseen lähtenyt USA joutui vaihtamaan maalivahtia kesken ottelun, kun Alex Lyon sai toisessa erässä jonkinlaisen osuman käteensä. Trey Augustine torjui pelin loppuun.

USA otti turnauksen ensimmäiset kolme pistettään. Se hävisi eilen Ruotsille 2–5. Saksalla on niin ikään kolme pistettä, kun se kaatoi eilen Slovakian 6–4.