Kolmekymppinen mies saalisti lapsia Snapchatissa raiskattavikseen – ahdistunut 13-vuotias söi lasinsiruja jälkeenpäin

Mies houkutteli 20 eurolla ja kolmella tupakalla lapsen seksiin auton takapenkillä. Seuraavalla kerralla sukupuoliyhteyden hinta oli 30 euroa ja tupakka-aski.

Seuraava uhri oli Snapchatista saalistettu teinityttö, jonka 32-vuotias mies raiskasi. Muutamia kuukausia myöhemmin mies raiskasi toisenkin 17-vuotiaan tytön.

Kaksi ensimmäistä alaikäistä joutui miehen uhreiksi touko-kesäkuussa 2023, kolmas helmikuussa 2024. Rikokset tapahtuivat Vantaalla.

Mies kiisti oikeudessa kaikki rikokset. 

Ensimmäistä lasta hän ei kertomansa mukaan ollut edes nähnyt koskaan. Toiseen tyttöön hän oli ollut yhteydessä vain viestisovelluksessa, muttei koskaan tavannut tätä.

Kolmatta tyttöä mies kertomansa mukaan kuvitteli täysi-ikäiseksi ja seksi tapahtui hänen mukaansa yhteisymmärryksessä.

"Uuuuuu"

Tapahtumaketju pyörähti käyntiin, kun mies lisäsi itselleen entuudestaan tuntemattoman tytön Snapchatissa kaverikseen ja lähestyi tätä toukokuussa 2023. Lastensuojelulaitoksessa asunut tyttö oli aluksi 12-vuotias, mutta täytti pian 13 vuotta.

Englanniksi viestitelleen miehen puheet olivat seksuaalissävytteisiä. Tyttö kertoi miehelle olevansa 12-vuotias, johon mies vastasi tytön mukaan: "Uuuuuu".

Tytön mukaan mies lisäsi myös tytön kaksi ystävää kaverikseen ja yritti toista näistä seksiin kanssaan. Mies houkutteli tytön lähettämään kuvia paljaista rinnoista, sukuelimestä ja takapuolesta.

Tyttö kertoi myöhemmin poliisille, että lähetti kuvat aikuiselle ja "huoraamistakin" oli ollut, koska siitä oli saanut hänen kaipaamansa rahaa.

Tyttö ei tiennyt miehen nimeä tai ikää.

Tyttö pyysi poikaystävältään anteeksi

Ensimmäinen tapaaminen tapahtui Vantaan Kivistön juna-aseman parkkipaikalla.

Mies käytti auton takapenkillä kondomia. Tytön mukaan hän oli myös nuollut ja "kaikkea tällaista" ja "se oli ollut niin ällöttävä".

Tyttö kertoi olleensa jälkeenpäin ahdistunut ja ihan "paniikissa". Hän oli kertonut tapahtumista osan poikaystävälleen ja pyytänyt anteeksi tekoaan.

Tyttö kertoi suostuneensa seksiin kaksi kertaa, hän sai niistä yhteensä 50 euroa.

Toisella kerralla mies haki tytön autollaan ja vei kotiinsa. Tyttö kertoi pysytelleensä miehen käskystä matalana autossa ja kävelleensä kaukana miehen perässä tämän kotitaloon.

Vakavaa oireilua

Asunnossa mies käski tytön sohvalle ja auton takapenkin tapahtumat toistuivat. Tilanne oli kestänyt puoli tuntia, sitten tytön ahdistus oli äitynyt niin pahaksi, että hän oli pyytänyt päästä pois.

Mies yritti vielä sopia uutta tapaamista, mutta tyttö vastasi tälle "ettei hän jaksanut enää". Tämän jälkeen tyttö esti miehen.

Todistajien mukaan tyttö oireili vakavasti tapahtuman jälkeen. Hänen käytöksensä muuttui yliseksuaaliseksi, epävakaaksi ja itsetuhoiseksi.

Tyttö esitti ympäristölleen välinpitämätöntä, mutta joutui sairaalaan syötyään lasinsiruja.

Samaan aikaan 32-vuotias mies jatkoi kuitenkin uusien uhrien kimpussa. Seuraavaan 17-vuotiaaseen tyttöön hän otti kontaktia niin ikään Snapchatissa ja haki tämän Keravalta luokseen.

Uhri oli laitoksessa asuva nuori, joka oli hatkassa. Tyttö kertoi "vetäneensä ekstaasia monta päivää", eikä hänellä ollut enää rahaa.

Tyttö kertoi, että mies lupasi tarjota alkoholia, mutta sitten "homma lähti lapasesta". Tyttö kertoi sanoneensa "ei" mutta sitten vain "jäätyneensä". Mies oli raiskannut hänet sormillaan.

Tyttö kertoi estäneensä miehen jälkeenpäin Snapchatissa, mutta aina mies löysi hänet uudella käyttäjätunnuksella. Tyttö esti miehen useita kertoja.

Pitkä vankeustuomio

Kolmannen uhrinsa mies vei myös asunnolleen, jossa hän alkoi lähennellä tätä. Mies tarjosi 17-vuotiaalle uhrilleen alkoholia ja kouri tätä. Lähentely päättyi siihen, että mies raiskasi tytön.

Tyttö kertoi viestineensä useammalle kaverilleen Snapchatissa, että hänellä oli turvaton olo. Lopulta eräs poika soitti poliisit miehen asunnolle. 

Helsingin käräjäoikeus katsoi miehen syylliseksi yhteensä neljään törkeään lapsenraiskaukseen ja kahteen korvauksen tarjoamiseen nuoreen kohdistuvasta seksuaalisesta teosta. 

Oikeus tuomitsi Kuda Vidanage Nipuna Dilshan Kumarasirin kahdeksaksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Oikeus määräsi miehen maksamaan kärsimyskorvauksia ensimmäiselle uhrilleen 15 500 euroa, toiselle uhrilleen 10 900 euroa ja kolmannelle 6 500 euroa.

Tuomittu valitti ratkaisusta Helsingin hovioikeuteen, mutta peruutti valituksensa. Käräjäoikeuden tuomio jää voimaan.

Lue myös:

    Uusimmat