Perheen mökkilomista kehkeytyi pikkupojan painajainen: Järkyttävä totuus paljastui poliisin kuulusteluissa

Mies raiskasi tuttavaperheen pikkupojan yhteisillä lomilla lukuisia kertoja törkeästi. Oikeudessa mies kiisti rikokset ja väitti, että kyse oli vain miesten välisen seksuaalisuuden tutkimisesta.

Mies ehti jatkaa toimintaansa puolentoista vuoden ajan, ennen kuin tekoaikaan 7–9-vuotias poika kertoi tapahtumista vanhemmilleen. 

Perhe oli tuntenut 50-vuotiaan tuttavamiehen liki 20 vuoden ajan. Perhe vietti muutamia kertoja vuodessa miehen ja tämän kumppanin seurassa aikaansa, erityisesti lomilla.

Eräänä aamuna pikkupoika kertoi äidilleen, että mies oli koskenut hänen "pippeliinsä". Pojan mukaan kysymys ei ollut vahingosta. Kun järkyttynyt äiti otti asian uudestaan puheeksi koulupäivän jälkeen, poika kertoi yksityiskohtaisesti hyväksikäytöstä ja kuvaili paikkoja, joissa teot olivat tapahtuneet.

Vanhemmat tekivät asiasta heti rikosilmoituksen. Perhe oli suunnitellut yhteistä mökkireissua tuttavamiehen kanssa, mutta perui sen välittömästi.

Kaikki alkoi mökkireissulla

Järkyttävä totuus tapahtumista paljastui poliisin kuulusteluissa.

Pikkupoika kertoi kaiken alkaneen, kun hän katsoi eräällä mökkireissulla Palomies Samia ja tuttavamies tuli hänen viereensä. Pojan mukaan lähentelyt alkoivat tästä.

Poika kertoi lukuisista kerroista, kun mies kosketteli hänen "pippeliään" salaa ja "veteli sitä". Toisinaan mies otti hänen sukuelimen suuhunsa ja pyysi poikaa tekemään samoin omalleen, mihin poika ei suostunut.

Tapahtumat toistuivat perhejuhlissa ja muilla mökkireissuilla esimerkiksi Nilsiässä, Kirkkonummella, Tammelassa, Eurassa, Forssassa ja Espoossa.

Oli paljastua useasti

Tapahtuma-aikaan miehellä oli mukanaan kumppaninsa, monesti paikalla oli myös muita tuttavaperheitä ja lapsia. Mutta aina mies löysi jonkun rauhallisen paikan jäädä kaksin pojan kanssa. Usein joku muista paikalla olleista keskeytti tapahtuman.

Kerran mies esitteli pojalle sähkörumpujaan, alkoi sitten "vedellä" ja imeä pojan penistä. Äkisti mies kuuli puolisonsa tulevan, veti housut ylös ja ponkaisi ylös. "Näin toimii sähkörumpu", mies alkoi esitelmöidä.

Toisella kerralla poika istui miehen sylissä ja katseli kännykältä lastenohjelmia, kun mies tyydytti itseään. Miehen puoliso tuli paikalle, muttei huomannut mitään.

Kolmannella kerralla mies piti pojan sukuelintä suussaan, kun pojan sisko tuli paikalle. Jälleen kerran mies ehti lopettaa toimintansa ennen kuin tämä astui ovesta sisään.

Yritti selittää seksuaalikasvatukseksi

Mies kiisti pääosan rikoksista. Hänen mukaansa useimpia tilanteita ei ollut tapahtunut lainkaan tai kyse oli ollut jostakin muusta kuin mitä poika kertoi.

Miehen mukaan pikkupoika oli ikäistään huomattavasti kehittyneempi ja hyvin kiinnostunut seksuaaliasioista. Mies väitti esimerkiksi, että poika oli tapahtumissa aloitteentekijä ja hän vain antoi pojalle seksuaalikasvatusta näyttämällä, että miehet voivat kosketella toistensa peniksiä. Mies myönsi "nuolaisseensa" pojan penistä.

Teot olivat satuttaneet poikaa useamman kerran. Pojan vanhemmat vahvistivat, että pojan peniksessä oli ollut haavoja ja ihottumaa, joita oli hoidettu lääkärin ohjeiden mukaan.

Poliisi kuuli asiassa lukuisia henkilöitä, joiden kertomukset pääosin täsmäsivät pikkupojan kuvailemiin tilanteisiin, paikkoihin ja ajankohtiin.

Miltei kymmenen vuotta linnaa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus totesi, ettei kyse ollut millään tavalla hyväksyttävästä seksuaalikasvatuksesta vaan lapselle haitallisista rikoksista.

Käräjäoikeus katsoi, että mies syyllistyi kolmeen törkeään lapsenraiskaukseen ja yhteen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Käräjäoikeus tuomitsi 50-vuotian miehen kahdeksaksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Helsingin hovioikeus katsoi teot kahdeksi törkeäksi lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi, kahdeksi törkeäksi lapsenraiskaukseksi ja lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Hovioikeus korotti miehen tuomion yhdeksäksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdotonta vankeutta.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhrin yksityisyyden suojelemiseksi.

Lisäksi mies joutuu maksamaan pojalle 15 000 euroa kärsimyskorvauksia.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2021–2022.

Lue myös:

    Uusimmat