LG:n juuri esittelemän G6-huippuluurin julkistuksessa eniten painoarvoa annettiin laitteen FullVision-näytölle. Erikoiseksi G6:n 5,7-tuumaisen näytön tekee sen kuvasuhde, 18:9 tai 2:1. Huhujen mukaan myös tulevassa Samsung Galaxy S8:ssa on samaa luokkaa oleva kuvasuhde. Mistä oikein on kyse?
LG:n mukaan G6:n 5,7-tuumaiselle näytölle mahtuu yli 11 prosenttia enemmän sisältöä kuin perinteisemmälle 16:9-kuvasuhteen näytölle. Tämä tosin on puhtaasti mainostajan matematiikkaa. 5,7-tuumaiseen 16:9-kuvasuhteen näyttöön verrattuna pinta-ala on noin 6,5 prosenttia pienempi. LG:n mainitsema 11 prosentin lisäys tarkoittaa pinta-alaa yhtä leveään näyttöön verrattuna, mutta 16:9-kuvasuhteella toteutettuna sellaisen läpimitta olisi vain noin 5,2 tuumaa.
Pelkän pinta-alan lisäksi pelissä on muutakin. G6:n kapean näytön ansiosta laitteesta voidaan tehdä suhteellisen kapea, jolloin se mahtuu mukavasti käteen. Samalla toki yläreuna karkaa kauemmaksi, jolloin sinne voi olla peukalolla vaikea yltää, jos laitetta käyttää yhdellä kädellä.
Android Nougat tukee natiivisti jaetun näytön moniajoa, ja G6:n kuvasuhde 18:9, eli 2:1, tarkoittaa, että näytölle mahtuu samanaikaisesti kaksi samankokoista neliötä. Kahta sovellusta samaan aikaan ajettaessa on niille molemmille siis mukavasti tilaa tarjolla. Tästä voi joissain tapauksissa olla hyötyä. Samaten verkkosivuilla hyvin usein sisältöä rullataan pystysuunnassa, ei vaakasuunnassa. Korkealle näytölle mahtuu siis enemmän sisältöä.
Sitten on vielä videoiden katselu. Syy, miksi LG puhuu kuvasuhteesta 18:9, eikä esimerkiksi 2:1, on tietysti helppo vertailtavuus tutumpaan kuvasuhteeseen 16:9. 16:9 on tuttu kuvasuhde esimerkiksi televisioista, ja monet mieltävätkin sen optimaaliseksi kuvasuhteeksi videoita katsellessa.
Kuvasuhteen optimaalisuus videoissa on kuitenkin varsin kyseenalaista, sillä elokuviakin on tehty useilla eri kuvasuhteilla, ja hyvin usein voi yhdessä elokuvassa olla käytössä useampaa eri kuvasuhdetta. Itse asiassa juuri elokuvien ja television maailmasta LG inspiraation G6:n erikoiselle kuvasuhteelle saikin.
Univisium (aiemmin Univision) on elokuvaformaatti, jonka kuvasuhde on 2:1. Sen tarkoituksena on yhdistää vallalla olevia elokuvaformaatteja. Univisiumia eteenpäin ajaa italialainen elokuvaaja Vittorio Storaro, eikä hän suinkaan ole asiansa kanssa yksin. Esimerkiksi Netflixin sarjat House of Cards ja Stranger Things sekä Amazonin Transparent on kuvattu kuvasuhteella 2:1.
Nykyisin televisioita hallitseva kuvasuhde 16:9 ei ole ollut mikään absoluuttinen totuus aikojen alusta asti. LG G6 ja Samsungin tuleva Galaxy S8 eivät välttämättä mene aivan metsään kuvasuhteidensa kanssa, vaan saattavat itse asiassa jopa viitoittaa tietä tulevaisuuteen, jossa nykyinen 16:9 on enää etäinen muisto.