Konttori-tähti kertoo aggressiivisesta syövästään – näin hän salasi sairautensa

Konttori-sarjasta tuttu näyttelijä Jenna Fischer sai syöpädiagnoosin vuonna 2023. 

Konttori-sarjasta tunnettu näyttelijä Jenna Fischer, 50, on paljastanut Instagramissa 8. lokakuuta, että hänellä todettiin aggressiivinen rintasyöpä viime vuonna. Nyt hän on kuitenkin vapaa syövästä leikkauksen, kemoterapian ja sädehoitojen jälkeen.

– En koskaan uskonut, että tekisin tällaisen ilmoituksen, mutta tässä sitä nyt ollaan, hän kertoi Instagramissa.

Jos julkaisu ei näy, voit  katsoa sen tästä.

Hän kertoi diagnoosistaan kehottaakseen muita varaamaan mammografian ja ryhtymään toimenpiteisiin syövän havaitsemiseksi varhaisessa vaiheessa.

Fischer julkaisi viime vuonna kuvan itsestään valmistautumassa rutiinimammografiaan. Epäselvien tulosten jälkeen ultraäänitutkimus paljasti massan hänen vasemmassa rinnassaan, ja joulukuussa hänellä todettiin rintasyöpä.

Fischerin mukaan hänen syöpänsä oli aggressiivinen, mutta myös hyvin hoidettavissa. Tammikuussa hänelle tehtiin lumpektomia, eli leikkaus, jossa poistetaan osa rintakudoksesta.

Syöpä ei ollut levinnyt, mutta varmistaakseen, että se ei uusiudu, hän sai helmikuussa kemoterapiaa ja kesäkuussa sädehoitoa sekä lääkkeitä. Tällä hetkellä hän voi hyvin.

Fischer kertoi, että pystyi pitämään syövän salassa peruukkien ja hiushattujen avulla. 

– Kuten jokainen syöpädiagnoosin saanut tietää, elämäsi muuttuu välittömästi. Siitä tulee lääkärikäyntejä, testituloksia, hoitoja ja hoidoista toipumista. Yhtäkkiä kaikki elämässäsi keskittyy yhteen asiaan: syövän torjuntaan, Fischer kertoi. 

Näyttelijä kiitti lääketieteen ammattilaisia, ystäviä, perhettä ja muita syövästä selviytyneitä, jotka olivat auttaneet häntä viimeisen vuoden aikana. Hän lausui kiitoksensa myös Konttori-tähti Angela Kinseylle, joka suojeli ja puolusti häntä.

– Hän oli pitkään ainoa henkilö työyhteisössäni, joka tiesi. Kun menetin hiukseni, hän käytti hattuja työtapaamisissamme, jotta en olisi ainoa. Kun tarvitsin taukoa, pidimme sellaisen, Fischer kertoi. 

Fischer näytteli Pam Beeslyä Konttori-sarjassa kaikki yhdeksän kautta vuosina 2005–2013 ja voitti suorituksestaan sivuosanäyttelijän Emmy-palkinnon. Hänen viimeisin roolinsa oli tänä vuonna ilmestyneessä Mean Girls -musikaalielokuvassa.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat