Näyttelijä Olivia Munn sairastui rintasyöpään – neljä leikkausta 10 kuukauden sisään

Olivia Munn kertoo rintasyöpädiagnoosistaan Instagramissa.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä ja malli Olivia Munn kertoo Instagramissa, että hänellä diagnosoitiin viime vuonna rintasyöpä.

Sairaus löytyi lääkärin arvioitua hänen rintasyöpäriskinsä ja lähetettyä hänet jatkotutkimuksiin. Munn kävi magneettikuvassa, ultraäänitutkimuksessa ja biopsiassa, joka lopulta paljasti aggressiivisen ja nopeasti etenevän syövän hänen molemmista rinnoistaan.

Munn kertoo postauksessaan tehneensä helmikuussa 2023 syöpägeenitestin, josta hän sai puhtaat paperit myös kaikkein yleisimmän rintasyöpägeenin osalta. Samana talvena hän sai normaalin tuloksen mammografiatutkimuksesta.

Kaksi kuukautta myöhemmin minulla diagnosoitiin rintasyöpä, hän kertoo julkaisussaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Munn kertoo postauksessaan, että hänelle on tehty viimeisen kymmenen kuukauden aikana yhteensä neljä leikkausta. Hänen molemmat rintansa poistettiin 30 päivää diagnoosin jälkeen. Sängyssä hän on kirjoittamansa mukaan viettänyt niin monia tunteja, että on mennyt laskuissa sekaisin. 

Yllättävää kyllä, olen itkenyt vain kahdesti. Luulen ajatelleeni, ettei minulla ole aikaa itkeä. Keskittymiseni kaventui ja sysäsin syrjään kaikki tunteet, joiden tunsin häiritsevän kykyäni pysyä selväpäisenä. 

Munn kirjoittaa pitäneensä sairautensa ja kaiken siihen liittyvän yksityisenä, jotta hän voisi rauhassa tasata hengityksensä ja päästä vaikeimpien asioiden yli ennen kuin hän kertoo asiasta. 

Munnin mukaan lääkärin päätös tutkia hänen rintasyöpäriskinsä pelasti hänen elämänsä. Ilman tutkimusta sairaus olisi todennäköisesti löydetty vasta vuotta myöhemmin, kun Munnilla olisi ollut seuraava mammografia.

Olen onnekas. Löysimme (syövän) riittävän ajoissa, että minulla oli vaihtoehtoja, hän kirjoittaa. 

Munn kiittää postauksensa lopussa ystäviään, perhettään ja kumppaniaan Johnia siitä, että nämä ovat seisseet hänen rinnallaan läpi sairauden. Hän kiittää myös kaikkia häntä hoitaneita ammattilaisia.

Lue myös:

    Uusimmat