Koreat eivät neuvotelleet kahteen vuoteen, nyt jo kaksi tapaamista sovittuna samalle viikolle: Asialistalla myös suomalaisille tuttu laji

1:36img
Julkaistu 14.01.2018 18:53
Toimittajan kuva
Janne Hopsu

janne.hopsu@mtv.fi

Etelä- ja Pohjois-Korea tapaavat huomenna Pohjois-Korean puolella maiden välisellä rajavyöhykkeellä. Asialistalla on pohjoiskorealaisen artistiryhmän lähettäminen Pjongchangin talviolympialaisiin.

Maat tulevat tapaamaan myös loppuviikosta Sveitsin Lausannessa. Tuolloin Etelä- ja Pohjois-Korean välejä on tarkoitus parantaa myös suomalaisille tutulla lajilla, jääkiekolla.

Maiden edustajat nimittäin istuvat alas keskustellaakseen yhteisestä naisten jääkiekkojoukkueesta talviolympialaisissa.

Alunperin yhteistä joukkuetta ehdotti Etelä-Korea, jolla on nyt oma joukkue kisoissa. Pohjois-Korea ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Toiveet ovat kuitenkin korkealla, sillä olympiarenkaat ja politiikka mahtuvat usein samaan lauseeseen.

Ennen Sveitsiä maat tapaavat ministeritason työneuvotteluissa Pohjois-Korean puolella Panmunjomin kylää raskaasti aseistetulla rajavyöhykkeellä. Tässä tapaamisessa on tarkoitus pohtia pohjoiskorealaisen esittävän taitelijoiden ryhmän lähettämistä kisoihin.

Aiemmin yhteinen pingisjoukkue

Koreat eivät ole aiemmin kisanneet yhteisjoukkueella olympialaisissa. Yhteisen lipun alla maiden urheilijat ovat sen sijaan jo marssineet aiemmissa kisoissa, Sydneyssä 2000 ja Ateenassa 2004, seremonioiden yhteydessä.  

Koreoiden urheilijat ovat pelanneet samassa paidassa ainakin kahdesti, vuonna 1991 kansainvälisissä pöytätenniksen ja juniorijalkapallon turnauksissa. 

Hyytävä tilanne yhä kireä

Koreat neuvottelivat viime tiistaina ensimmäistä kertaa virallisesti yli kahteen vuoteen.

Hyytävä poliittinen lämpötila Korean niemimaalla on lämmennyt hieman, mutta tilanne on yhä kireä.

Tästä muistutuksena Yhdysvaltain lentotukialus Wasp saapui viikonloppuna Sasebon satamaan Japanissa Korean niemimaan eteläpuolella. Toimintakyvyltään parannettu Wasp korvasi lentotukialus Bonhomme Richardin. 

Yhdysvaltain laivaston mukaan Waspin saapumisella Japaniin maa pyrkii tuoman alueelle edistyneintä ja suorituskykyisintä kalustoa. 

Tuoreimmat aiheesta

Ulkomaat