Kotimaiset vesimelonit ovat erinomaisen hyviä, makeita ja maukkaita. Kuljetusmatkojen lyhentyessä tuotteet voidaan kerätä kypsinä, jolloin niiden maku tuoretuotteena on parhaimmillaan. Rymättylästä alkanut vesimelonin kasvatus on edennyt pitkin rannikkoa mantereen puolelle Varsinais-Suomeen saakka. Pohjoinen vesimeloni on erittäin kiitollinen kasvatettava, helppo ja tuottava. Kotimaisen vesimelonin korjuukausi alkoi elo-syyskuun vaihteessa ja jatkuu parisen viikkoa, kunnes ensimmäiset pikkupakkaset puraisevat kasvustoa. Joinakin vuosina vesimeloni on tuottanut valtaisan sadon, ja suurimmat yksilöt ovat painaneet 8,5 kiloa. Välillä satoa ei ole saatu lainkaan.
Kotimaista vesimelonia

Julkaistu 16.09.2002 14:54
Lisää aiheesta:
Hans Välimäki laittaa kaurapuuroon yllättävää kastiketta: "Hauska makuyhdistelmä"Sorrutko tähän harhaluuloon punkeista? "Valitettavasti niin ei ole"Nimi voi hämätä: Jos kotonasi on roskiin joutavia paperikasseja, toimithan näin?Hampaiden valkaisu kotona – hammaslääkäri kertoo, mikä toimii ja mikä ei: "Ei tee hampaille yhtään mitään"Tiedekulma: Hyvä paha ruoka – asiantuntijat purkavat ravitsemusmyyttejäBroilerinlihasta paljastui yllättävää tietoa: Jopa 44 prosenttia luultua vähärasvaisempaa