Kova hankinta: Kokenut Leijonat-vahti palaa SM-liigaan

Ässien ykkösvahti Niklas Rubin loukkaantuu 2:44
Niklas Rubin loukkaantui heti kauden ensimmäisessä ottelussa HPK:ta vastaan.

Ykkösmaalivahtinsa Niklas Rubinin heti SM-liigakauden avausottelussa menettänyt Porin Ässät on hankkinut kansainvälisesti kokeneen Joni Ortion marraskuun loppuun asti ulottuvalla sopimuksella.

Ortio, 33, on tuttu näky Suomen maajoukkueesta. Seurajoukkueissa hänellä on SM-liigan lisäksi kokemusta NHL:stä ja AHL:stä sekä Ruotsin, Venäjän ja Sveitsin liigoista. Viimeiset kaksi kautta Ortio on edustanut ruotsalaista HV71:stä. 

Ässät joutui hakemaan korvaajaa ruotsalaisvahti Niklas Rubinille, joka loukkaantui lauantaina joukkueen kauden avausottelussa HPK:ta vastaan.

– Niklas Rubinin loukkaantuminen sarja-avauksessamme oli valitettava juttu. Uskomme hänen toipuvan täysin vammastaan ja torjuvan loppukaudesta totutulla huipputasollaan, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Ortio liittyy Ässien harjoitusryhmään välittömästi. TPS-kasvatti on porilaisten käytettävissä todennäköisesti viikonlopun otteluissa. 

Ässät pelaa keskiviikkona vierasottelussa Pelicansia vastaan. Perjantaina joukkue isännöi Kärppiä ja matkustaa lauantaina Sportin vieraaksi Vaasaan.

Lue myös:

    Uusimmat