Kuusi vuotta maailmaa kiertäneet Päivi ja Santeri kertovat, mitkä paikat ovat tehneet heihin vaikutuksen ja mistä he ovat poistuneet nopeasti.
Päivi ja Santeri Kanniston mukaan yksi yleinen huomio koskee maan tulotasoa. Köyhät maat ovat elämiseen monesti parempia kuin rikkaat.
− Köyhät ihmiset eivät ole ylimielisiä ja kiireisiä. He antavat vähästäänkin, kun taas rikkaat piiloutuvat sähköaitojen taakse ja yrittävät liikenteessä ajaa ihmisten päälle uudenkarheilla citymaastureillaan.
Maakohtaisesti katsottuna kaksikko pitää ranskalaista yhteiskuntaa monin tavoin ihanteellisena. Maassa arvostetaan ja rohkaistaan omien mielipiteiden, erityisesti valtavirrasta poikkeavien, esittämistä sekä kritiikkiä ja individualismia.
− Myös Hongkongin saarien kiireetön ja boheemi ilmapiiri sekä paikan fengshui (edessä meri, ympärillä vuoret) olivat mieleen, samoin brasilialaisten iloisuus ja rentous, pariskunta kertoo.
"Odotukset johtavat pettymyksiin"
Positiivisia yllätyksiä Päiville ja Santerille ovat olleet muun muassa Kiina, Kambodzha ja Bolivia, suurimpia pettymyksiä puolestaan Espanja, Argentiina ja osa Afrikan maista. Mielikuvat ja ennakko-odotukset ovat varmin tie pettymyksiin.
− Näin kävi Argentiinan suhteen. Silloin kun odotuksia on päässyt syntymään, niistä on hyvä hankkiutua eroon ennen kyseiseen maahan matkustamista. Parin viikon turistimatkalla pettymyksiä ei yleensä huomaa tai halua huomata, joten samanlaisia ongelmia ei pääse syntymään.
Toki negatiivinen kuva voi syntyä myös kokemusten myötä.
− Espanjassa meidät ryöstettiin. Se on meidän kokemustemme perusteella maailman vaarallisin maa.
Studio55.fi/Jenni Kokkonen