Kreetalla suuri maastopalo, satoja pohjoismaalaisia evakuoitu hotelleista – Yle: Joukossa myös suomalaisia

Kreetalla on syttynyt keskiviikkona laajoja maastopaloja turistien hotellialueen lähellä Plataniaksen kylässä, joka on lähellä Hanian kaupunkia.

Tapauksesta uutisoi muun muassa kreikkalaislehti Ekathimerini. Lehti kertoo, että kaislikosta roihahtanut palo levisi nopeasti tuulenpuuskien jälkeen. Norjan yleisradio NRK kertoo, että palo olisi kuitenkin saanut alkunsa Lidl-myymälästä.

Useita hotelleja on evakuoitu, ja evakuoitujen joukossa on satoja pohjoismaalaisia, myös muutamia suomalaisia. Norjalaisia on evakuoitujen joukossa 250.

Meillä on kolme hotellia varotoimena tyhjennetty, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan palo on jo kontrollissa ja nyt katsotaan voiko hotellihuoneisiin jo palata, Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen kertoo Ylelle.

Ylen mukaan myös osa Aurinkomatkojen käyttämistä hotelleista on tyhjennetty. Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo Ylelle, että tulipalo olisi jo rauhoittumaan päin, mutta paikallisviranomaiset ovat erityisen tarkkoja varotoimien suhteen.

Oletko paikalla Kreetalla? Voit lähettää meille kuvan tai videon alla olevaan numeroon. Muistathan, että viranomaisten työskentelyä onnettomuuspaikalla ei kuitenkaan pidä häiritä.

Lue myös:

    Uusimmat