Kremliltä nyrpeä muistutus Venäjää ylistäneelle Trumpille

Donald Trumpin ja Kremlin sekä presidentti Vladimir Putinin suhde ei ole enää yhtä aurinkoinen kuin Helsingin huippukokouskesänä 2018.

Presidentiksi paluuta yrittävän Trumpin Venäjää ylistävät kommentit otettiin maan poliittisessa johdossa vastaan ilolla, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan. Trump kehui aiemmin Venäjää "sotakoneeksi, joka oli päihittänyt Napoleonin ja Hitlerin".

Peskovin mukaan Venäjä ei aio kuitenkaan suhtautua Trumpiin "mielin kielin ruusunpunaisin silmälasein". Peskovin mukaan on silti hyvin tiedossa, että Trump edustaa Yhdysvaltain poliittista eliittiä, jolla on Venäjä-vastaisia näkemyksiä.

Trump on uhonnut päättävänsä Ukrainan sodan heti,, jos hän pääsee takaisin valtaan.

Vielä presidenttinä olleessaan Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin välit olivat perin lämpimät. Parivaljakko piti kuutisen vuotta sitten Helsingissä keskinäisen huippukokouksen, jota isännöi presidentti Sauli Niinistö. Sittemmin Putinin suhde Trumpiin on viilennyt, vaikka Trump on jatkanut Putinin ylistämistä.

Trump kehui Putinin älykkyyttä myös maaliskuussa 2022 eli pian sen jälkeen, kun Venäjä oli aloittanut suurhyökkäyksensä Ukrainaan.

Lue myös:

    Uusimmat