Kriisiseurassa kuohuu: Valmentajaruletin hinta kymmeniä miljoonia

Carolina Panthers on erottanut päävalmentajansa Frank Reichin maanantaina. Panthersin viime vuosien valmentajaseikkailut maksavat seuralle tähtitieteellisen summan rahaa.

Seurajohdon mitta täyttyi, kun Panthers kärsi sunnuntaina kauden kymmenennen tappionsa Tennessee Titansille. Voittosarakkeeseen on kauden aikana kertynyt vain yksi merkintä. Joukkueen saldo on NFL:n alkukauden huonoin.

– Tapasin valmentaja Reichin tänä aamuna ja kerroin, ettei hän jatka Carolina Panthersin päävalmentajana, seuran omistaja David Tepper kertoi tiedotteessa maanantaina.

– Haluan kiittää Frankia hänen omistautumisestaan ja palveluksistaan. Toivotamme hänelle hyvää jatkoon.

Panthersin hyökkäyspelin koordinaattori Thomas Brown ottaa Reichin tehtävät hoitaakseen apuvalmentaja Jim Caldwellin avustamana, kunnes uusi päävalmentaja nimitetään.

Reich ehti toimia tehtävässään vain vajaan vuoden. Panthers palkkasi hänet tammikuussa seuran historian kuudenneksi päävalmentajaksi. Reich korvasi tehtävässä vuosi sitten lokakuussa potkut saaneen Matt Rhulen.

Päävalmentajapotkut ovat tulleet Panthersin vuonna 2018 ostaneelle Tepperille kalliiksi. Rhule ehti valmentaa vain reilut kaksi kautta seitsemänvuotisesta sopimuksestaan ja hänellä on yhä noin 40 miljoonan dollarin, eli noin 36,5 miljoonan euron edestä saatavia Panthersilta. Reichin nelivuotista sopimusta puolestaan on jäljellä reilut kolme vuotta, mikä tarkoittaa reilun 30 miljoonan dollarin, noin 27,5 miljoonan euron saatavia.

Lue myös:

    Uusimmat