Kristiina Mäkelä hakee uudella valmentajalla ja kovilla kisahermoilla EM-mitalia

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ilmoitti keskiviikkona, että pitkä valmennussuhde Markku Leppäsen kanssa päättyy ihmissuhde- ja kommunikaatio-ongelmiin.

Portlandin MM-halleissa kuudenneksi loikkinut Mäkelä palasi maanantaina Suomeen kuukauden kestäneeltä USA-reissulta. Muutama päivä ennen leirityksen päätöstä valmentaja Leppänen palasi Suomeen, ja samalla päättyi urheilijan ja valmentajan työsuhde. Mäkelä oli niukkasanainen asiasta.

- Oikeastaan minulla ei ole asiaan enää sen enempää sanomista. Se on tosi ikävää, että homma ei pelannut, koska kuvio oli muuten hyvä. Nyt jouduin tekemään tällaisen päätöksen, ja toivottavasti se oli hyvä päätös, Mäkelä summaa MTV Sportille.

Mäkelän valmennuksesta ottaa vastuun ainakin kesän loppuun Suomen Urheiluliiton lajivalmentaja Suren Ghazaryan

- Veikkaan, että tästä yhteistyöstä tulee todella hyvä. Nyt tehdään suunnitelmat kesää varten ja jatketaan tästä. Tämä vaihdos ei nyt millään tavalla vaikuta negatiivisesti tekemiseen. 

Mäkelä hyppää kesällä Heli Koivula-Krugerin nimissä olevan SE:n 14,39 kimppuun. Se on minimitulostavoite kesälle.

- Kyllä mä lähden siitä, että perustaso on 14 metrissä. Odotan, että piikkitulos olisi sellainen 14,50 metriä ja vähintään Suomen ennätystulos 14,39, Mäkelä kertoo. 

23-vuotias Mäkelä loikki MM-halleissa vain kahdeksan sentin päähän MM-mitalista. Nämä näytöt riittivät valitsijoille Rion olympialaisiin. Kuntopiikki kohdistetaan Rioon, mutta Amsterdamin EM-kisoista nainen haluaa jo menestystä. 

- EM-kisoissa pitää olla hyvässä kunnossa, ja Riossa pitää olla ykköskunnossa. EM-kisoissa odotan olevani siellä kärkikahinoissa. Mitaleille on kova halu.

Lisää Kristiina Mäkelästä MTV Sport Uutisissa kello 22.30 alkaen: MTV3 ja Katsomo

Lue myös:

    Uusimmat