Kuinka paljon koolla on väliä? Tutkijat selvittivät naisten mieltymykset seksilelujen avulla

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
KATSO MYÖS: Kuinka iso on normaali penis? Onko kaikilla joskus erektio-ongelmia?

Onko koolla väliä? Ikuisuuskysymykseen on jälleen haettu vastausta tuoreesta tutkimuksesta.

Onko heterosuhteessa miehen peniksen koolla naiselle väliä? Aiheen voi laskea ikuisuuskiistojen joukkoon, sillä sen tiimoilta on tehty tutkimus jos toinenkin. Esimerkiksi vuonna 2021 julkaistun tutkimuksen mukaan peniksen koolla voi olla merkitystä naisen nautinnon kannalta, kun puolestaan toisessa, vuonna 2015 julkaistussa tutkimuksessa naiset rankkasivat peniksen ulkonäön kokoa tärkeämmäksi ominaisuudeksi.

Myös tuore Journal of Sex Research -julkaisussa esitelty tutkimus ottaa kantaa aiheeseen. Tutkimuksesta uutisoi muun muassa Metro. Kentin yliopiston tutkijat tarkastelivat 265:tä vaginaan työnnettävää seksilelua maailman suurimmalta seksuaaliterveyteen paneutuneelta yritykseltä tutkien niiden kokoa, materiaalia, hintaa ja brittien tekemiä arvosteluja yrityksen sivuilla. Käytännössä tutkimukseen hyväksyttiin vain dildo-nimikkeen alla olevat lelut.

Tutkijat arvelivat tutkimukseen lähtiessään aiempien tutkimusten pohjalta, että seksileluissa ympärysmitta olisi tärkeämpi kuin pituus ja realistisemman näköisiä leluja suosittaisiin heteronaisten keskuudessa. 

Lelujen ympärysmitta ei juurikaan suurempi kuin keskivertopeniksen

Tutkijat saivat selville, etteivät naiset seksileluissaan anna merkittävää painoarvoa koolle. Tutkijoiden mukaan suosituimmat tuotteet olivat ympärysmitaltaan 12,3 senttimetriä, vaikka markkinoilla on runsaasti suuremmalla ympärysmitalla varustettuja leluja. Vertailun vuoksi: vuonna 2015 julkaistun jättimäisen tutkimuksen mukaan keskiverto penis on erektiossa ympärysmitaltaan 11,66 senttimetriä, eli eroa keskivertopenikseen ei juurikaan löydetty.

Tarjolla olevien seksilelujen pituus oli huomattavasti keskivertopenistä pidempi, mutta pituus ei kuitenkaan ollut merkittävä tekijä lelun suosion ennustamisessa. Yllättäen lelun värinäominaisuus ei myöskään ennustanut suosiota, mutta tutkijat pohtivat, että klitoriksen stimulaatioon naiset kenties hankkivat toisenlaisia leluja. Edullinen hinta sen sijaan oli yksi merkittävä dildojen suosioon liittyvä tekijä. 

Vastoin tutkijoiden odotuksia he eivät myöskään löytäneet todisteita siitä, että lelujen realistinen ulkonäkö tekisi tuotteesta suositumman. Tutkijat toteavatkin, etteivät naiset seksilelua hankkiessaan halua täydellistä peniksen korviketta.

Koska tutkijat ottivat tutkimuksessaan huomioon vain yhden tietyn edellä mainitussa vuoden 2015 tutkimuksessa havaitun peniksen keskivertomitan, tuloksia pitää tulkita harkiten. Lisäksi tutkijat huomauttavat, etteivät voineet olla täysin varmoja siitä, että arvostelun jättäneet olivat naisia. 

Lue myös:

    Uusimmat