Liioittelevatko miehet peniksensä kokoa? Räikeimmät valheet piti diskata tutkimuksesta

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
KATSO MYÖS: Minkä kokoinen on "normaali" penis? Entä onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Tanskalaistutkijat havaitsivat, että keskivertomies liioittelee niin omaa kuin peniksensäkin pituutta.

Hiljattain julkaistun tutkimuskatsauksen mukaan miesten penisten pituus erektiossa on kasvanut viimeisten 29 vuoden aikana. Se ei kuitenkaan estä miehiä liioittelemasta mittojaan, kertoo New York Post.

Tanskalaistutkijat saivat nimittäin selville, että keskivertomies liioittelee oman pituutensa lisäksi myös peniksensä pituutta. 

Tutkijoiden tarkoituksena oli selvittää, yliarvioisiko keskivertomies maskuliinisuuteen liitettyjä merkkejä – ja kuinka paljon. Aiemmin esimerkiksi vuonna 2008 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että nettideittailijamiehillä on tapana huijata pituuttaan pidemmäksi, kun nettideittailijanaiset puolestaan huijaavan painonsa suhteen.

Tuoreessa Frontiers in Psychology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan miehet lisäävätkin senttimetrejä niin omaan kuin ennen kaikkea peniksensä pituuteen, joista jälkimmäiseen miehet pistivät tutkijoiden arvion mukaan viidenneksen "hyvän miehen lisää".

Vastauksissa mukana älyttömiä valheita

Tutkijat pyysivät yhteensä yli 200 miestä raportoimaan fyysisiä attribuuttejaan, jotka on klassisesti liitetty "miehisiin" miehiin. Tällaisia merkkejä olivat muun muassa pituus, paino ja peniksen koko. Miehet olivat iältään 18–35-vuotiaita. Tämän jälkeen tutkijat vertasivat vastauksia tanskalaisten keskiarvomittoihin.

Tutkijat päättelivät, että miehet lisäsivät peniksensä pituuteen 21,1 prosenttia eli useita senttimetrejä enemmän pituutta kuin mitä keskivertopenis erektiossa on Tanskassa pitkä. Tutkijat eivät pitäneetkään tuloksia uskottavina.

Tuloksissa ei edes huomioitu vastauksia, jotka olivat aivan ilmiselviä valheita. Moni vastaaja ilmoitti peniksensä olevan esimerkiksi yli 34-senttinen eli samaa kastia kuin "maailman pisimmän peniksen" omaavalla Jonah Falconilla.

Eräs vastaaja puolestaan ilmoitti peniksensä olevan käytännössä 50 kertaa isompi kuin aikuisella elefantilla. Tätäkään vastausta ei huomioitu. Hyväksyttyjä vastauksia oli lopulta 191.

Mistä miesten kalatarinat johtuvat?

Mutta miksi miehet sitten sortuivat älyttömään valehteluun? Rahallisella korvauksella vaikutti olevan merkitystä.

Vastaajille maksettiin joko viisi dollaria tai 22 dollaria osallistumisestaan. Ne, joille maksettiin enemmän, paisuttelivat peniksensä pituutta vähemmän. Tutkijat arvelivat tämän johtuvan siitä, että rahallinen korvaus sai miehet tuntemaan enemmän tarvetta rehellisyyteen.

Tutkijat päättelivät, että miesten "kalatarinat" johtuvat joiltain osin siitä, että "miehet ja, jossain määrin naisetkin, vaikuttavat yhdistävän isomman parempaan, mitä tulee miesten maskuliinisuuden merkkeihin".

Tutkijat huomauttavat, että tulosten perusteella miesten itseraportoituihin mittoihin tulisi suhtautua suurella varauksella muissakin tutkimuksissa, sillä edes suuremman palkkion kanssa miesten vastaukset eivät olleet täysin luotettavia.

Vuonna 2015 julkaistun jättitutkimuksen mukaan keskivertopenis on erektiossa 13,12 senttimetriä pitkä. Tässä tutkimuksessa penikset oli mitannut terveydenhuollon ammattilainen.

Katso myös: MTV Katsomossa: Massiivinen munani -dokumentin Joella kiusallinen vaiva – ei pysty piilottamaan penistään

MTV Katsomossa: Massiivinen munani -dokumentin Joella kiusallinen vaiva – ei pysty piilottamaan penistään 2:04
Vuonna 2022 ilmestyneessä brittidokumentissa Massiivinen munani (My Massive Cock) tavataan miehiä, joita yhdistää yksi, yhteinen ongelma: heillä kaikilla on massiiviset, merkittävästi keskimääräistä kookkaammat penikset. Videolla esiintyy Joe. Dokumentin näet MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat