Kuningas Charles esitti EM-finalisti Englannille hilpeän pyynnön

Englanti eteni dramaattisesti EM-finaaliin – pilkkutuomio puhutti 4:01
Englanti eteni dramaattisten vaiheiden jälkeen jalkapallon EM-kisojen finaaliin.

Yhdistyneen kuningaskunnan kuningas Charles III on lähettänyt oman onnitteluviestinsä jalkapallon EM-kisojen finaaliin edenneelle Englannille.

Englanti löi keskiviikkona Hollannin dramaattisten vaiheiden jälkeen maalein 2-1. Kuningas Charles lähetti taiston tauottua omat terveisensä finaalijoukkueelle.

– Minä, vaimoni ja koko perheemme onnittelee teitä lämpimästi EM-kisojen finaalipaikasta. Toivomme teille kaikkea parasta sunnuntain otteluun, kuningas viestittää.

Englannin ottelut EM-kisojen pudotuspeleissä ovat olleet jännittäviä. Neljännesvälierissä Englanti oli jo lähellä pudota, mutta Jude Bellinghamin viime hetken tasoitusmaali venytti ratkaisun jatkoajalle, jossa sankariksi nousi Harry Kane.

Sveitsiä vastaan pelatussa puolivälierässä ratkaisu haettiin puolestaan rangaistuspotkukilpailussa. Keskiviikon välierässä Englanti ratkaisi voiton lisäajan ensimmäisellä peliminuutilla.

Kuningas Charles esitti viestissään hilpeän pyynnön sunnuntain finaalia ajatellen.

– Jos saan rohkaista teitä varmistamaan voiton ennen viime minuuttien ihmemaaleja tai jälleen yhtä rangaistuspotkudraamaa. Olen varma, että koko maan yhteinen syke ja verenpaine lievittyvät huomattavasti.

Englanti ja Espanja iskevät yhteen EM-finaalissa sunnuntaina.