Tämä terveellinen marjapaistos tehdään tummista jauhoista ja täysjyvähiutaleista. Tarjoa herkullisen paistoksen lisukkeena vaniljajäätelöä.
1 paistovuoallinen (halkaisija 25–28 cm)
- 1½ dl hiivaleipä- ja /tai ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1½ dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
- 1 dl tummaa tai fariinisokeria
- 1 dl pullomargariinia tai voisulaa
- 1 muna
- Täyte:
- 2-3 dl mustikoita tai mustaherukoita
- 2-3 dl vadelmia
- Muruseos:
- ½ dl pullomargariinia tai voisulaa
- 1 dl tummaa tai fariinisokeria
- 2 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja hiutaleilla leivitetyn paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marjat.
Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen päälle.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
VINKKI: Voit käyttää myös puolukoita tai muita marjaseoksia.
Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy