KuPS näytti HJK:lle eurokentillä mallia – näin se homma toimii

KuPS teki jotain, mihin HJK ei pystynyt, eli otti eurokarsintojen avauskierroksella voiton.

KuPS kaatoi torstaina luxemburgilaisen UNA Strassenin 5–0, edeten Euroopan Konferenssiliigan toiselle karsintakierrokselle.

KuPSin ja UNA Strassenin avausottelu oli päättynyt viikko sitten tasan 0–0. Torstaina Kuopiossa KuPS pisti tivolin pystyyn.

Otto Ruoppi osui avausjaksolla kahdesti. Axel Vidjeskog, Ousmane Diawara ja Arttu Heinonen kasvattivat kuopiolaisjoukkueen johtoa toisella jaksolla.

KuPS kohtaa Konferenssiliigan toisella karsintakierroksella Tromsøn, joka sijoittui viime kaudella Norjan pääsarjassa kolmanneksi. Tromsø on tällä hetkellä Norjan pääsarjassa eli Eliteserienissä kolmanneksi viimeisenä, sijalla 14. Se on ottanut alkukauden 15 ottelusta vain 14 pistettä.

KuPS johtaa tällä hetkellä kotimaista Veikkausliigaa. KuPS on HJK:n kanssa tasapisteissä, mutta kuopiolaisjoukkueella on yksi peli vähemmän pelattuna.

HJK:n tämän kauden euroavaus meni pahasti vihkoon, kun liettualainen FK Panevezys pudotti sen Mestarien liigan karsinnoissa jatkosta. Panevezys vei parin yhteismaalit nimiinsä 4–1.

Ratkaisu syntyi jo viikko sitten Liettuassa, missä HJK kärsi nöyryyttävän 0–3-tappion. HJK ei enää tästä toipunut ja se jäi tiistaina Helsingissä 1–1-tasapeliin.

Lue myös:

    Uusimmat