Jymypaukku! Ilves yllätti mahtiseuran eurokentillä

Tampereen Ilves on päihittänyt itävaltalaisjätti Austria Wienin 2–1-lukemin Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen avausottelussa Tammelassa.

Ilves avasi maalihanat pelin 51. minuutilla, kun joukkueen kauden paras maalintekijä Santeri Haarala viimeisteli pallon takakulmaan. Kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Roope Riski huudatti kotiyleisöä vielä toistamiseen.

Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä taputeltu. Itävaltalaiset heräsivät pelin loppuhetkillä, kun Lucas Galvao toi Wienin takaisin maalin päähän.

Ilves lähtee joka tapauksessa positiivisesta asemasta ratkaisevaan osaotteluun, joka pelataan ensi viikon keskiviikkona.

Jos Ilves onnistuu etenemään kolmannelle karsintakierrokselle, saisi se vastaansa joko Djurgårdenin Ruotsista tai FC Progrès Niederkornin Luxemburgista.

Austria Wien on 24-kertainen Itävallan mestari. Viime kaudella se sijoittui kuitenkin Itävallan Bundesliigassa runkosarjassa seitsemänneksi ja alemmassa loppusarjassa toiseksi. Kyseessä oli Wienin koko kauden ensimmäinen ottelu.

Ilves pääsi suoraan Konferenssiliigan toiselle karsintakierrokselle voittamalla viime vuoden Suomen cupin.

Aiemmin torstaina KuPS kärsi Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen avauspelissään 0–1-tappion norjalaista Tromsöä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat