Kurinpito päästi SM-liigan järkälepakin pälkähästä

Vaasassa lauantaitanssit: Miro Karjalainen raivostui Jukurit-pakin ärsytyksestä 0:57
Vaasassa lauantaitanssit: Miro Karjalainen raivostui Jukurit-pakin ärsytyksestä

Vaasan Sportin puolustaja Miro Karjalainen ei saanut lauantain Jukurit-ottelun tapahtumista pelikieltoa. 

Karjalainen hakeutui Sport–Jukurit-ottelun toisen erän jälkeen nyrkkitappeluun Jukurien Lucas Nordsäterin kanssa. Molemmat osapuolet ajettiin tilanteen seurauksena ulos kentältä. Karjalainen sai myös kahden minuutin lisäjäähyn.

Katso tilanne pääkuvan videolta!

SM-liigan kurinpito kertoi lauantaina, että se tutkii selkkauksen. Liigan mukaan Karjalainen liittyi Otso Rantakarin ja Isaac Johnsonin väliseen vääntöön kolmantena osapuolena vaihtoaitiosta.

Kurinpidon mukaan Karjalainen osallistui vääntöön kuitenkin vain verbaalisesti ennen kuin Nordsäter saapui neljäntenä pelaajana paikalle.

– Kurinpitodelegaatio katsoo, että Karjalaisen ja Nordsäterin välinen tappelu alkaa pelaajien välillä spontaanisti Nordsäterin vetäessä Karjalaista taaksepäin ja pelaajien repiessä toisiaan. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Liigan kurinpitokäytännössä ei yleensä ole määrätty spontaaneista tappeluista pelikieltoa, jollei tilanteen liity jotain epätavanomaista, kurinpitopäätöksessä perustellaan.

Kurinpitodelegaatio katsoi jäällä annetun pelirangaistuksen olleen riittävä, eikä tilanteesta tarvitse tuomita lisärangaistuksia pelikieltojen muodossa.

28-vuotias Karjalainen siirtyi täksi kaudeksi Vaasaan. Hän on taistellut vaikeaa loukkaantumista vastaan viime vuosina. Kahdella edellisellä sesongilla Karjalainen pelasi HPK:ssa vain 12 ottelua. 

Kovaotteinen ja tappeluistakin tunnettu puolustaja on pelannut SM-liigassa HPK:n, HIFK:n ja Sportin riveissä 225 ottelua ja kerännyt 467 jäähyminuuttia. 

Ruotsalaispakki Nordsäter pelaa Jukureissa nyt kolmatta kauttaan. 

Itse ottelu päättyi Sportin 4-1-kotivoittoon. Karjalainen teki ottelussa Sportin avausmaalin. 

Lue myös:

    Uusimmat