Kuukausiennuste: Tällaisessa säässä juhannusviikkoa vietetään

Kesä etenee Suomessa tällä viikolla vaihtelevassa säässä, kertoo Foreca.  Alkuviikko on tavanomaista lämpimämpää, mutta loppuviikosta sää viilenee.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n kuukausiennusteen mukaan ensi viikolla keskilämpötilat ovat tavanomaista viileämpiä tai lähellä vuodenaikaan nähden tavanomaisia lukemia. Viikko on myös hieman keskimääräistä sateisempi etenkin maan itäosassa.

– Sää on ennusteen mukaan Keski- ja Pohjois-Euroopassa normaalia viileämpää, mutta aivan kaikista kylmin ilma ei kuitenkaan yllä Suomeen, toteaa Forecan meteorologi Kristian Roine.

Juhannusviikolla 17.6-23.6. sään ennustettavuus on jo heikko. Tämänhetkisen ennusteen mukaan juhannusviikon keskilämpötilat olisivat kuitenkin kohoamassa vähän keskimääräistä korkeammiksi. Sademäärien ennustetaan olevan tavanomaisia.

Juhannusaatto on perjantaina 21. kesäkuuta ja juhannuspäivä lauantaina 22. kesäkuuta. Foreca huomauttaa, että kuukausiennuste ei ota kantaa yksittäisten päivien, kuten juhannusaaton tai juhannuspäivän säähän, vaan kyse on keskilämpötiloista ja koko viikon sademääristä.

Kesäkuun viimeisellä viikolla keskilämpötilojen ennustetaan olevan ajankohtaan nähden tavanomaisia, joskin sademäärät ovat hieman tavanomaista suurempia. Viimeisenkin viikon osalta sään ennustettavuus on kuitenkin huono.


 

Lue myös:

    Uusimmat