NHL:ssä pelannut suomalaiskiekkoilija palaa Eurooppaan

Edelliset kuusi kautta Pohjois-Amerikan jäillä pelannut jääkiekkoilija Otto Koivula on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaavan Växjö Lakersin kanssa, kertoo seura verkkosivuillaan.

– Olin erittäin iloinen, kun minulle avautui mahdollisuus pelata niin arvostetussa organisaatiossa kuin Växjö Lakers. Tulee olemaan hauskaa päästä osaksi voittavaa kulttuuria. Mahdollisuus kilpailla mestaruudesta menestyksekkään historian omaavan joukkueen kanssa teki päätöksestäni helpon, Koivula kertoo seuran julkaisemassa tiedotteessa.

Kauden 2017–18 jälkeen Ilveksen riveistä rapakon taakse suunnannut Koivula oli NHL-seura New York Islandersin sopimuspelaaja, mutta suurimman osan ajastaan Pohjois-Amerikassa hän kiekkoili Islandersin AHL-seuran, Bridgeport Islandersin, paidassa. 25-vuotiaan hyökkääjän vyölle kertyi 274 AHL-ottelua, joissa hän nakutti tehot 65+114.

NHL-kaukaloissa 195-senttinen ja 102-kiloinen Koivula nähtiin kolmen eri kauden aikana yhteensä 28 ottelussa, joissa hän teki tehot 0+4.

Toissa kaudella Ruotsin mestaruuden voittaneen Växjön riveissä pelaa myös suomalaismaalivahti Emil Larmi.

Lue myös:

    Uusimmat