Arttu Ruotsalaisen seura varmistui – "Tarvitsin jotain uutta"

Suomalaishyökkääjä Arttu Ruotsalaisen ympärillä velloneet siirtohuhut hiljenivät, kun jääkiekon Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaava Frölunda vahvisti yksivuotisen sopimuksen. Ruotsalainen kiekkoili kaksi edellistä kautta Sveitsin pääsarjassa, ja hänellä oli sopimus Luganon kanssa myös ensi kaudesta, mutta sveitsiläisseura tiedotti torstaina verkkosivuillaan sopimuksen purkamisesta.

Frölunda nappasi vapaaksi jääneen Ruotsalaisen.

– Arttu on taitava hyökkäyspelissä ja osaa pelata ylivoimaa. Hän on pelannut Sveitsissä ja Pohjois-Amerikassa ja sopii hyvin joukkueeseemme, Frölundan urheilujohtaja Fredrik Sjöström kertoi seuran verkkosivuilla.

Ruotsalainen on Oulun Kärppien kasvatti ja teki läpimurtonsa kotimaisessa pääsarjassa Porin Ässissä ja erityisesti Tampereen Ilveksessä. Liigakausien jälkeen hän kokeili osaamistaan kahdella kaudella Pohjois-Amerikassa, mutta peliaikaa herui pääasiassa farmiliiga AHL:ssä.

Ruotsalainen pelasi MM-kilpailuissa 2021, jakoi Leijonien maalipörssin kärkipaikan neljällä täysosumallaan ja saavutti hopeaa. Hän pelasi maajoukkueessa myös Sveitsin-kausinaan.

– Frölunda oli kiinnostunut minusta ja tunsin, että tarvitsin jotain uutta. Frölunda on SHL:n huippuseura ja olen kuullut seurasta vain hyvää, 26-vuotias Ruotsalainen kommentoi.

– Olen kova tekemään hommia ja monipuolinen pelaaja. Haluan pelata paljon kiekollisena ja pystyn pelaamaan sekä ylivoimaa että alivoimaa, hyökkääjä luetteli vahvuuksiaan.

Lue myös:

    Uusimmat