Kylmäsavukirjolohi- pasta
- 300 g tagliatellea keitettynä
- 2 sipulia
- 200 g herkkusieniä
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl timjamia
- 1,5 dl kermaa
- 1 sitruuna
- n. 200 g kylmäsavukirjolohta
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Viipaloi sipulit ja herkkusienet sekä hienonna valkosipuli. Kuullota kasvikset sekä tomaattipyree öljytilkassa ja lisää kerma sekä timjami. Mausta kastike myös tilkalla sitruunamehua. Anna hautua n. 10 minuuttia. Sekoita kastike sekä suikaloitu kylmäsavukirjolohi pastan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Valkosipulipatonki
- 1 esipaistettu patonki
- 2 rkl öljyä
- 1 valkosipulin kynsi
Murskaa valkosipulin kynsi ja sekoita se öljyyn. Leikkaa patonki viipaleiksi, sivele valkosipuliöljyllä ja paahda ne uunissa tai pannulla rapeiksi. Tarjoa pastavuoan kera
Resepti: Henri Alén / Ruokala