Kyykky-Linda tekee paluun – viulisti Linda Lampenius aikoo levyttää 90-luvun kohun nostaneet popkappaleet uudelleen

Viulisti Linda Lampenius päätyi 90-luvulla otsikoihin, kun alkoi klassisen musiikin lisäksi soittaa myös popkappaleita. Nyt hän aikoo levyttää kohun nostaneet popbiisit uudelleen.

Viulisti Linda Lampenius on tehnyt viime vuosina konsertteja lähinnä klassisella puolella, mutta ensi vuonna on luvassa paluu popin pariin. 

– Aion levyttää uudestaan vanhat pop-biisit, jotka olivat silloin 90-luvulla. Ne, joista silloin nousi niin suuri kohu. Niistä parhaimmat biisit tuotetaan uudestaan ja ne tullaan tekemään niin, että ne kuulostavat sellaiselta, mitä nuoret tykkäävät kuunnella, Lampenius paljasti Huomenta Suomessa  4. elokuuta.

Hänen tarkoituksensa on säveltää myös uusia, samantyyppisiä kappaleita ja tehdä yhteistyöbiisejä suomalaisten laulajien kanssa. Näiden pohjalta on luvassa show, joka näkee päivänvalon vuoden 2025 alussa. 

– Taas tulee valot ja savut ja teen tanssishow’ta tanssijoiden kanssa. Ja tietenkin kyykkään! Kyykyn paluu on nyt kova. Ensi vuosi on kyykyn vuosi, Lampenius kertoi. 

Kyykkääminen juontaa juurensa Lampeniuksen vuoden 1997 Violator-kappaleen esitykseen, jossa hän oli pukeutunut mustaan pvc-asuun. Hänestä sanottiin tuolloin, ettei hänellä olisi saanut olla sellainen vaate päällään, koska se oli niin seksikäs, eikä sopinut klassisen viulistin imagoon. Kyseisen sinkun kannessa Lampenius on samainen asu päällään kyykyssä viulunsa kanssa. 

Lampenius ei ole kuitenkaan jättämässä klassista musiikkia, vaikka sukeltaakin hetkeksi popmusiikin pariin. 

Katso videolta, miten paljon Linda Lampenius on harjoitellut viulunsoittoa lapsesta saakka.

Linda-dokumentti on katsottavissa MTV Katsomossa+ -tilauksella

Lue myös:

    Uusimmat