La Liga -tähti joutui rasististen solvausten kohteeksi – näpäytti huutelijoita tuuletuksellaan: "Tyhmiä ihmisiä"

Nico Williams joutui rasististen solvausten kohteeksi La Ligassa – pyysi tuomareita puuttumaan 1:46
Nico Williams joutui rasististen solvausten kohteeksi La Ligassa.

Athletic Bilbaon hyökkääjätähti Nico Williams, 21, joutui lauantaina Atletico Madridia vastaan pelatussa ottelussa rasististen solvausten kohteeksi.

Williams joutui rasismin uhriksi avausjakson lopulla, kun hän oli antamassa kulmapotkua. Williams kertoi asiasta linjatuomarille ja paikalle tulleelle Atletico-konkari Kokelle, joka viittilöi välittömästi Atletico-faneja lopettamaan huutelun.

Ottelun jatkuttua Williams pääsi näpäyttämään kotiyleisöä, kun hän iski Athleticin 1-1-tasoitusmaalin. Williams tuuletti maaliaan osoittamalla useampaan otteeseen kätensä ihonväriä. Nuori hyökkääjä kommentoi tapausta ottelun jälkeen DAZN:lle.

– Menin antamaan kulmapotkua ja kuulin apinan ääntelyä. Tyhmiä ihmisiä on kaikkialla, mutta mitään ei tapahdu. Meidän pitää jatkaa töitä (rasismin kitkemiseksi). Toivottavasti tämä muuttuu pienin askelin, koska lopulta me taistelemme sisäisesti ja ulkoisesti tätä vastaan, Williams sanoo.

– Tuuletukseen liittyi vihaa. Se ei ole normaalia, että he solvaavat sinua ihonvärisi perusteella, Williams jatkoi.

La Liga julkaisi ottelun aikana lausuntonsa tapahtuneesta.

– Urheilussa ei ole sijaa rasistisille tai vihamielisille teoille. La Liga tuomitsee jyrkästi kaikenlaisen rasismin ja jatkaa työtään tämän sietämättömän käytöksen kitkemiseksi urheilustamme.

Ottelu päättyi lopulta Atletico Madridin 3–1-voittoon.

Katso video tilanteesta pääkuvan videolta. Alta voit katsoa Williamsin tuuletuksen.

Maalikooste: Atlético Madrid - Athletic Bilbao 5:37
Athletic Bilbaon Nico Williams näpäytti maalituuletuksessaan Atletico Madridin faneja. Katso ottelun kaikki maali tästä.

Lue myös:

    Uusimmat