Atletico Madrid etsii syyllisiä poliisin kanssa – Diego Simeonelta suoraa puhetta: "Emme tarvitse näitä ihmisiä"

Madridin derby keskeytyi: Real Madridin tähtimaalivahti sai sytkäreitä niskaansa 5:13
Madridin derby keskeytyi: Real Madridin tähtimaalivahti sai sytkäreitä niskaansa

Atletico Madridin päävalmentajan Diego Simeonen mukaan sunnuntai-iltana Madridin paikallisottelussa tavaraa kentälle heittäneitä ja ottelun keskeyttämisen aiheuttaneita kannattajia tulisi rangaista. Samoin tulisi hänen mukaansa toimia tapahtumiin yllyttäneiden pelaajien kohdalla.

Kun Real-pelaajat tuulettivat Eder Militaon avausmaalia 64. minuutilla, Atleticon Fondo Sur -ultrat heittivät tavaraa vierasjoukkueen maalivahdin Thibaut Courtoisin niskaan. Tämä elehti erotuomarin suuntaan sillä seurauksella, että ottelu keskeytettiin 20 minuutiksi. 

Atleticon Angel Correa tasoitti 1–1-loppulukemat lisäajan viidennellä minuutilla.

– Mielipiteeni on, että seuran pitäisi sanktioida tällaisiin tapahtumiin sekaantuneita ihmisiä. Emme tarvitse tällaisia ihmisiä. Tarvitsemme ihmisiä, jotka täydentävät ja tukevat meitä. He vahingoittavat seuraa, mutta olkaa tarkkana: tämä ei oikeuta sellaisten tilanteiden aiheuttamista, jollaisia me, päähenkilöt, itse luomme, Simeone sanoi DAZN:n haastattelussa.

– Meidän kaikkien on autettava. Ihmiset, jotka ovat heittäneet noita sytkäreitä, se ei ole oikein. Mutta se ei auta, kun me, päähenkilöt, yritämme saada ihmiset suunniltaan, syytämme ja provosoimme heitä, jonka jälkeen ihmiset suuttuvat.

– Ihmisillä ei ole muita tapoja reagoida, eikä se ole oikein, mutta meidän on myös yritettävä olla rauhallisia, ymmärrettävä tilanteita. Voit tuulettaa maalia tuulettamalla sitä, mutta et tuijottamalla katsomoa, provosoimalla heitä, tekemällä eleitä. Silloin ihmiset suuttuvat.

– Sytkärin heittäjä ja häntä provosoinut, molemmat pitäisi sanktioida, Simeone sanoi.

Atletico Madrid julkaisi varhain maanantaiaamuna tiedotteen, jossa seura kertoo jo tunnistaneensa yhden tavaraa kentälle heittäneen kannattajan. Seura tekee yhteistyötä poliisin kanssa tunnistaakseen loput rangaistavat.

Maalikooste: Atlético Madrid - Real Madrid 3:43
Maalikooste: Atleticon viime hetken tasoitus sytytti kotiyleisön – Real Madrid tuupertui tasapeliin

Lue myös:

    Uusimmat