Lääkäri julkaisi karmivan kuvan: Potilaan jalat täynnä loismatoja

"Pisteet" kuvassa ovat raa'asta porsaanlihasta kehoon päätyneitä matoja.

Ensiavussa työskentelevä Sam Ghali jakoi X-palvelussa tietokonekerroskuvan, joka saattaa aiheuttaa ällötystä.

– Tämä on yksi hulluimmista koskaan näkemistäni TT-kuvista, floridalaislääkäri kirjoitti julkaisun oheen.

Ghali arvuutteli diagnoosia seuraajiltaan, mutta kertoi myöhemmin, että kyseessä oli systiserkoosi eli raa'an porsaanlihan aiheuttama kudosmatotauti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä. 

Kuvassa ovat potilaan lantio ja jalat, jotka ovat täynnä pieniä, valkoisia pisteitä. Pisteet on aiheuttanut taenia solium -lajin mato eli sian kapea heisimato, kertoo People.

Jo lähes seitsemän miljoonaa katsojaa on nähnyt kuvan.

"Pese aina kädet äläkä koskaan, ikinä syö raakaa sianlihaa"

Systiserkoosissa loismadon munia joutuu ruoansulatuskanavaan joko omasta tai toisen ihmisen ulosteesta. Madon toukat koteloituvat kudoksiin. Systiserkus-kystia voi ilmestyä esimerkiksi ihoon, lihaksiin, sisäelimiin tai keskushermostoon, kertoo Terveyskirjasto.

Ghalin mukaan heisimato kykenee läpäisemään suolen seinämän, ja se voikin levitä verenkiertoon ja kulkeutua mihin tahansa kehossa.

– Tarinan opetus on, että pidä puhtaudesta huoli parhaasi mukaan, pese aina kädet äläkä koskaan, ikinä syö raakaa sianlihaa, Ghali kirjoitti.

Oireita systiserkoosi aiheuttaa aikaisintaan kuukausien, jopa vuosien kuluttua tartunnasta. Tilaa voidaan hoitaa. Hoito voi olla seurantaa, matolääke kortisonilääkityksen kanssa sekä toisinaan kirurgia.

Katso myös: 64-vuotiaan naisen aivoista löytyi elävä loismato Australiassa

Lue myös:

    Uusimmat