Läkähdytkö sisällä? Mikko keksi tehokkaan kikan asunnon viilentämiseen: "Toimi erinomaisesti"

LVI-alan asiantuntija vinkkaa kätevän kikan asunnon viilentämiseen. 

Hellekelillä myös oma asunto voi muuttua tukalan kuumaksi. Vinkkasimme aiemmin keinoja asunnon viilentämiseksi, mutta LVI-teknikko Mikko Kulmala suosittelee myös erästä tehokasta kikkaa, jonka hän kertoo kehittäneensä tällä viikolla.

– Toimi erinomaisesti, Kulmala Keski-Uudenmaan LVI-valvonnasta kertoo.

Kulmala huomauttaa, että seuraava kikka toimii asunnoissa, joissa on nykyaikainen asuntokohtainen ilmanvaihto:

Otetaan yöksi makuuhuoneen tuloilmaventtiili sekä jostain tilasta poistoilmaventtiili kokonaan pois. Ilmanvaihtolaite asetetaan täydelle teholle. Näin ilmamäärä moninkertaistuu verrattuna normaaliin ilmamäärään venttiili paikoillaan.

Kulmala muistuttaa, että ilmanvaihtolaitteen lämmön talteenoton tulee olla ohitettu. 

Lisäksi makuuhuoneen väliovi pidetään kiinni, mutta ovessa pitää olla reilu ovirako tai erillinen siirtoilmareitti ilman siirtymistä varten.

Oleellista on myöskin lämmön talteenoton ohituksen lisäksi huomioida, ettei ilmanvaihtolaitteen sähköinen jälkilämmitysvastus ole päällä tai sen lämpötilan asetusarvo liian korkealla.

Kikan avulla ei tarvitse pitää ikkunoita auki, jolloin välttyy niin melulta kuin hyttysiltäkin. Kulmala huomauttaa, että venttiilit pitää asentaa kuuman päivän ajaksi takaisin ja koneen teho asettaa pienemmälle, jotta ei lämmitetä taas päivällä.

Katso myös, millaisen jäähdyttimen Esko kehitti mökilleen

 

Lue myös:

    Uusimmat