Lännestä vyöryy Suomen kasteleva saderintama – voimakkaitakin ukkosia osaan maata

Päivän sää – alkuviikosta sataa ja ukkostaa 1:57
Näin saderintama etenee huomenna Suomen yli.

Tänään nautitaan Itä-Suomessa helteistä. Lännestä saapuvat kuitenkin sateet.

Tänään vietetään lämmintä kesäpäivää suuressa osassa Suomea. Lämpimintä on itäosissa Suomea.

Aurinko menee kuitenkin lännestä alkaen suurempaan pilveen säärintaman tuodessa mukanaan koviakin sateita. Sade on runsasta maanantaipäivän aikana, kun sateet etenevät lännestä Keski-Suomen päälle ja siitä eteenpäin, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

– Matalapaine kulkee maan ylitse, Manninen tiivistää.

Kahdenlaista sadetta

Sateet ovat suuren rintaman eri osissa kahdenlaisia, sanoo Manninen. Rintaman pohjoispuolella sateet ovat yhtenäisiä maan keskiosien paikkeilla. Etelässä ja idässä kyse on kuuroista.

– Etenkin Itä-Suomessa saadaan voimakkaitakin ukkos- ja sadekuuroja iltapäivän aikana. 

Suomen itäpuolella sateiden ulottumattomissa on taas hyvinkin kuuma ilmamassa, joka lämmittänee Kaakkois-Suomenkin hellerajan yli.

– Muualla maassa lämpötilat vaihtelevat enimmäkseen 15–20 asteen välillä.

Tiistaiksi sateet liikkuvat pohjoista kohti.

Näin lähetät sääkuvan MTV:lle!

Sääkuvan tai -videon saat lähetettyä meille helpoiten osoitteesta mtvuutiset.fi/saakuvat. Linkki ohjaa sinut palveluun, jonka kautta saat materiaalisi helposti toimituksen nähtäville. Voit lähettää kuvan tai videon puhelimesi galleriasta tai kuvata sivuston kautta avautuvalla kameralla.

Jos näit jotain muuta MTV Uutisten toimitusta kiinnostavaa, niin lähetä se meille WhatsAppilla numeroon 040 578 5504 tai osoitteeseen mtvuutiset.fi/lukijankuvat

Julkaistuista videoista maksamme aina vähintään 60 euroa. Hyvistä uutiskuvista ja -videoista voidaan maksaa tapauskohtaisesti enemmänkin.

Lue myös:

    Uusimmat