Fanaattinen uusnatsipariskunta antoi poikansa keskimmäiseksi nimeksi Adolf. Nyt heidät on tuomittu vankilaan terroristijärjestöön kuulumisesta.
Birminghamin alioikeus Englannissa antoi tuomionsa asiassa tänään seitsemän viikkoa kestäneen oikeudenkäynnin päätteeksi.
Pariskunta, 22-vuotias entinen vartija Adam Thomas ja 38-vuotias entinen häävalokuvaaja Claudia Patatas todettiin syyllisiksi National Action -uusnatsijärjestöön kuulumisesta. Järjestö kiellettiin toissa vuonna sen väkivaltaisuuden takia. Pariskunta asuu Banburyn pikkukaupungissa.
Thomas sai kuuden ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen ja Patatas viiden vuoden vankeuden.
Järjestöllä "kammottavia päämääriä"
Tuomiossaan tuomioistuin kuvaili molemmilla tuomituilla olevan ”pitkä historia väkivaltaisia, rasistisia mielipiteitä”. National Actionia tuomion julistanut tuomari kuvasi ”kammottavia päämääriä” tavoittelevaksi järjestöksi.
– Järjestö pyrkii kumoamaan demokratian tässä maassa väkivaltaa ja murhia käyttämällä ja asettamaan sen paikalle natsityyppisen valtion, joka pyrkii pyyhkimään maastamme pois kokonaisia kansanryhmiä käyttäen välineenään kansanmurhaa, sanoi tuomari Melbourne Inman tuomiossaan.
Pariskunta kertoi oikeudelle ihailevansa Natsi-Saksaa ja sen diktaattoria Adolf Hitleriä. He kertoivat antaneensa poikansa keskimmäiseksi nimeksi Adolf ihailustaan Hitleriä kohtaan. Thomasin kerrottiin myös opettaneen tyttärelleen natsitervehdyksen ja iloineen tämän opittua sen.
Thomasin hakemus Britannian asevomien sotilaaksi oli aiemmin hylätty kahdesti. Patatas on Portugalista Englantiin siirtynyt maahanmuuttaja.
"Kaikki juutalaiset on tapettava"
Oikeudenkäynnissä todistusaineistona esitellyistä valokuvista ilmeni, että he olivat myös koristelleet kotinsa hakaristein, ja Thomas esiintyi Ku Klux Klanin valkoisessa kaavussa ja hupussa pariskunnan sylivauvaa kantaen.
Oikeudessa kuultiin muun muassa todistajalausunto, jonka mukaan Patatas oli sanonut toiselle National Actionin jäsenelle, että ”kaikki juutalaiset on tapettava”.
Thomas kertoi puolisonsa olevan sitä mieltä, että ”kaikki ei-valkoiset ovat sietämättömiä”. Pariskunta halusi todistajalausuntojen mukaan myös "palauttaa keskitysleirit toimintaan".
Jutussa sai eripituisia vankeusrangaistuksia kaikkiaan kuusi henkilöä.