Latvalan vaisu avaus ei huoleta – ”Tulos voi kehittyä ryöpsähtämällä”

Hanna-Maari Latvala 200 metrin finaalin jälkeen.
Hanna-Maari LatvalaLEHTIKUVA
Julkaistu 29.07.2015 19:40

MTV SPORT - STT

Pikajuoksija Hanna-Maari Latvala palauttelee mieleen vuosien takaisia kilpailutunnelmia loppuviikosta Porissa järjestettävissä Kalevan kisoissa. Kolmen viime vuoden ajan hän on käynyt SM-kisoissa kokeilemassa vauhtiaan ja tekniikkaansa tai jahdannut arvokisojen tulosrajoja. Nyt hän juoksee taas mestaruuksista.

Jalkavaivoista kärsinyt Latvala ei kyennyt tekemään nopeuskestävyysharjoituksia kahteen kuukauteen. Piikkarit hän laittoi pitkästä aikaa jalkaansa sunnuntaina Sundsvallissa, jossa hän avasi kilpailukautensa.

Latvala, 27, juoksi Sundsvallin karmeissa oloissa 100 metriä aikaan 11,81 ja 200 metriä aikaan 24,58. Milja Thuresonin juoksemat kärkiajat ovat 11,62 ja 24,29.

-Kalevan kisoissa juoksen aika todennäköisesti molemmat matkat. Nyt mennään kisa kerrallaan eteenpäin ja katsotaan miten kunto kehittyy, Latvala kertoo Urheiluliiton nettisivuilla.

Latvala uskoo nopeaan parannukseen 100 metrillä. Kaarrematkalla on vaikeampaa ilman nopeuskestävyysharjoituksia.

Kausi voi huipentua Tukholmassakin

Sundsvallissa olot olivat niin huonot, että valmentaja Petteri Jouste uskoo Latvalan vauhdin kohenevan jo Porissa.

-Kelit olivat niin kurjat, etten vastaavaa muista. Oli kylmä ja vettä tuli vaakatasossa, Jouste kertoo.

-Siihen nähden Hantan avaus oli ihan hyvä ja aika odotettu.

Pekingin MM-kisojen tulosraja on 100 metrillä 11,33. Latvala ei pidä sitä mahdottomana.

-Sadalla metrillä tulos voi kehittyä ryöpsähtämällä, kun pääsee kilpailemaan, viime kesänä ennätyksensä 11,30 juossut Latvala laskee.

Jousteen mielestä Pekingin rajaan kannattaa suhtautua rennolla asenteella. Alkukesän vaivojen jälkeen on tärkeämpää päästä kilpailemaan ja aloittaa valmistelut olympiakauteen terveenä.

-Tärkeintä on saada startteja ja se, ettei jalka kipeydy uudestaan. Pekingiin pääsy ei ole tässä tilanteessa mikään ykkösjuttu, Jouste kertoo.

-Loppukaudesta voi tulla muutenkin ihan hyvä, sillä esimerkiksi Ruotsi-otteluun on aikaa lähes kaksi kuukautta.

Tuoreimmat aiheesta

Yleisurheilu