Lauri Markkanen voi pilata NBA-seuransa haaveen – Hanno Möttölä avaa herkullista skenaariota: "Mitä olen Utahista kuullut…"

Lauri Markkanen voi pilata NBA-seuransa Utah Jazzin haaveen – Hanno Möttölä avaa, mistä on kyse 1:02
Lauri Markkanen voi pilata NBA-seuransa Utah Jazzin haaveen – Hanno Möttölä avaa, mistä on kyse.

Lauri Markkaselta pitää odottaa uran parasta tehokautta koripallon NBA:ssa, ex-huippupelaaja Hanno Möttölä linjaa. Fanit toivovat Utah Jazzilta voittoja, mutta suomalaisen huippuvire voisi aiheuttaa seuran toimistolla myös harmaita hiuksia.

Markkanen ja Jazz yllättivät heti kauden avauksessaan, kun kotiparketilla kaatui läntisen konferenssin kärkipäähän povattu Denver Nuggets

Markkasen tilastorivi, Jazzin isoimmat peliminuutit 33.02 ja 17 pistettä, oli Möttölän mukaan enne tulevasta.

– Markkanen tulee varmasti olemaan (joukkueen) isoimpien peliminuuttien saaja. Ja povaan hänelle yli 20 pisteen keskiarvoa koko kaudelle, Möttölä kommentoi MTV Urheilulle. 

Pääkuvan video: Lauri Markkanen on asemassa, jossa hän voi myös pilata uuden seuransa Utah Jazzin ison haaveen. Hanno Möttölä avaa, mistä tässä "mielenkiintoisessa skenaariossa" on kyse. 

Kuudennen NBA-vuotensa aloittaneen Markkasen uran paras tilastokausi tähän mennessä on Chicagon Bullsin paidasta 2018-2019. Tuolloin peliminuutteja karttui keskimäärin reilut 32 ja pisteitä 18,7. 

Möttölän mielestä Markkasen ympärillä oli vielä tuolloin kahleita. Tilanne on nyt kuitenkin toinen, sillä Jazz on vaihtanut kovimpia nimiään (Donovan Mitchell ja Rudy Gobert) tuleviin varausvuoroihin ja nuoriin pelaajiin.  

– Näille uusille tulokkaille ja tähtipelaajille, kuten Laurille, annetaan (Jazzissa) aika vapaat kädet. He saavat varmasti toteuttaa itseään, eikä heitä laiteta mihinkään tiukkaan muottiin, kuten ehkä männä vuosina Chicagossa. Luulen, että Laurin pelaaminen tällä kaudella tulee muistuttamaan vähän enemmän sitä mitä Susijengin fanit näkivät kesällä EM-kisoissa. Luulen, että tulee yksilötasolla hieno kausi Laurille.

Suomessa moni saattaakin odottaa Markkaselta EM-turnauksen kaltaista dominointia myös NBA-parketeilla. Suomalaisen vuosikorvaus NBA:ssä on hulppea 17 miljoonaa dollaria, mutta tämä nostaa Markkasen nippanappa liigan sadan parhaiten palkatun pelaajan listalle. 

Tämä alleviivaa Markkasen asemaa kovimpien tähtien takana. 

– Pitää olla yksinkertaisesta vain tehokkaampi. Puolustuspäässä Lauri on näyttänyt, että hän pystyy puolustamaan kaarella, niin nyt pitää saada vähän enemmän tukittua korinalustaa. Ja levypallomäärien pitää nousta. Pieniä tilastollisia asioita, jotka asiantuntijoiden silmissä nostavat Laurin lähemmäs tähdistötasoa, Möttölä arvioi. 

Kauppatavaraksi?

Markkasen kauppaamista Jazziin pidettiin varsinkin Suomessa pettymyksenä, sillä Susijengin pistelingon viime kauden seura Cleveland Cavaliers osoitti nousun merkkejä. Utah on lähtenyt vastakkaiseen suuntaan, uudelleenrakennuksen tielle. 

Heti siirron jälkeen alkoivat myös spekulaatiot siitä, että Markkanen saatettaisiin kaupata vielä tämän sesongin aikana johonkin toiseen organisaatioon.

Möttöläkin pitää tätä vaihtoehtona, mutta toisaalta hän uskoo, että Jazz voi tehdä melko nopeankin käännöksen parempaan GM:nsä Danny Aingen johdolla. Tämä vaatisi onnistumisia tulevissa varaustilaisuuksissa, joihin seuralla on valtavasti laatuvuoroja.

Timantti olisi Victor Wembanyama, 220-senttinen ranskalainen superlupaus, jota pidetään ensi kesän varmana ykkösvarauksena.

– Salt Lake City on entinen kotikaupunkini, niin itse haluaisin nähdä Utah Jazzin pärjäävän. Ja mikä upeampaa, jos Lauri olisi siinä mukana, yliopistokoripalloa kaupungissa vuosina 1996-2000 pelannut Möttölä toteaa. 

Kun Markkasen muutto Salt Lake Cityyn varmistui kesken Susijengin EM-matkan, tähtipelaaja kyseli ravintolavinkkejä maajoukkueen valmennuksessa mukana olleelta Möttölältä. 

Möttölän tiedot kaupungin menomestoista olivat vanhentuneet, mutta tuoreet tiedot kertovat oraalla olevasta suomalaishuumasta.  

– Ystävät ovat laittaneet viestiä, että ovat innoissaan siitä, että Lauri on saapunut kaupunkiin.

Lauri Markkanen avasi NBA-kauden Utah Jazzissa – Hanno Möttölä ennakoi suomalaistähden ja seuran asetelmat 6:45
Lauri Markkanen avasi NBA-kauden Utah Jazzissa – Hanno Möttölä ennakoi suomalaistähden ja seuran asetelmat.

Lue myös:

    Uusimmat