Laurie tyrmää kiittämättömät ja tylsät miehet: "Naisten on parempi elää sinkkuna"

Laurie Penny kannustaa nuoria naisia rohkeaan sinkkuelämään.

– Mielestäni naisten on yleensä parempi elää sinkkuna, Laurie Penny toteaa mielipidekirjoituksessaan.

Itse parikymppisensä sinkkuna viettänyt Penny kirjoitti suhdesuosituksensa Sydney Morning Herald -lehteen. Osa hänen miesystävistään ei suinkaan parantanut hänen elämäänsä, vaan yritti alistaa ja kyykyttää häntä. Penny uskoo, että erityisesti nuorien heteronaisten elämä paranee, jos he pysyvät sinkkuina.

– Kun katson mennyttä elämääni, sinkkuna pysyminen oli luultavasti paras päätös, jonka tein urani, työlleni ja aktivismille omistautumisen sekä itseni ja muiden huolehtimisesta saamieni oppien kannalta, hän kertoo.

"Näet heitä kaikkialla"

Nykyisin Penny on parisuhteessa. Hän ei silti usko, että suhde tuo ihmiselle onnellisen lopun.

– En halua onnellista loppua. En halua minkäänlaista loppua, varsinkaan silloin, kun olen hitto vie vielä parikymppinen – haluan pitkän elämän, täynnä työtä ja seikkailua, hän kuvaa.

– En missään nimessä näe kumppanuutta seikkailun loppuna. Ja silti uskon, että sinkkuna oleminen on oikea ratkaisu monille nuorille naisille.

Penny kertoo turhautuvansa aina nähdessään nuoria naisia, jotka oman elämänsä ja uransa alussa tuhlaavat vuosia "mitäänsanomattomiin, kiittämättömiin, tylsiin mieslapsiin". Pennyn mukaan tällainen mies hakee usein esittelytyttöystävää, joka on samalla sekä äiti että seksikumppani.

– Näet heitä kaikkialla – uupuneita nuoria naisia kumoamassa kaiken ylimääräisen energiansa organisoidakseen, rohkaistakseen ja huoltaakseen nuoria miehiä, jotka sekä kantavat kaunaa, koska nainen toimii näin, että kantavat isompaa kaunaa, jos nainen ei toimi näin.

– Näet heitä nöyristelemässä jokaisen kiintymyksen murun edessä, kunnes joku murtuu ja kaikki menee pieleen ja tämä iloton kierre alkaa taas. Voit haaskata koko nuoruutesi noin. Tiedän naisia, jotka ovat tehneet niin.

"Miehille perinteisestä asetelmasta on paljon hyötyä"

Pennyn mukaan kannattaa rohkeasti tunnustaa, että rakkauselämä on usein myös politiikkaa: nainen tienaa vähemmän, kokee jopa väkivaltaa ja "saa" silti huolehtia kodista, perheestä ja miehestä, koska mies odottaa naisen toimivan niin. Kun Penny on puhunut ajatuksistaan, häntä vastustavat lähinnä miehet – joskus jopa väkivaltaisesti.

– Eikä ihme. Monille miehille tästä perinteisestä asetelmasta on niin paljon hyötyä.

Miehet ajattelevat Pennyn mukaan romanttista rakkautta lahjana ja kokemuksena, jonka saavat vain olemalla omia itsejään. Naiset sen sijaan uskovat, että jotta heitä voisi rakastaa, heidän täytyy tehdä kovasti työtä, huoltaa ihmisiä, organisoida elämäänsä ja hoitaa miehet, jotka eivät osaa huolehtia itsestään.

– Me (naiset) toimimme näin, koska meille kerrotaan, että mikäli emme toimi näin, kuolemme yksin ja kukaan ei löydä meitä, kunnes kissa-armeija on syönyt kasvomme, Penny heittää.

– Sosiaaliset seuraukset olisivat vakavia, jos kollektiivisesti kieltäytyisimme tekemästä tätä emotionaalista johtamista, jota vaimona tai tyttöystävänä oleminen yleensä sisältää – se on niin tärkeää, että meidät kiusataan siihen, meidät saadaan tuntemaan, ettemme ole arvokkaita ja meitä ei voi rakastaa, ellemme ole ”jonkun tyttöjä”.

Pennyn mukaan kulttuurimme myös kertoo nuorille miehille, ettei naisia tarvitse kohdella yhdenvertaisina kumppaneina. Siksi sinkkuus parikymppisenä on hyvä idea.

– Rakkauden- ja seikkailuntäyteiseen elämään on monia erilaisia teitä, enkä henkilökohtaisesti aio matkustaa yhtäkään niitä jonkun muun sivuvaunussa. Joten meidän täytyy alkaa kertoa tarinoita sinkkuudesta – ja parillisesta itsenäisyydestä – jotka kertovat enemmästä kuin manikyyreistä ja raivokkaasta koko päivän kestävästä juomisesta.

Lähde: Smh.com.au

***


Lue myös:

    Uusimmat