Lehti: Ferrarilta on tulossa jättiläismäinen tiedote

Red Bullin jättävän Adrian Neweyn siirrosta Ferrarin F1-talliin tiedotettaneen jo viikonloppuna ajettavan Miamin GP:n jälkeen, kertoo italialainen La Gazzetta dello Sport -lehti.

Newey, 65, tunnetaan 1980-luvulta alkaneen modernin F1-aikakauden suurimpana suunnittelijana, jonka kädenjälki on ollut vuosikymmenten saatossa kultainen. Autoilla, joiden suunnittelussa Newey on ollut mukana, on vuodesta 1992 lähtien voitettu 12 valmistajien ja 13 kuljettajien MM-titteliä – ja tänä vuonna molempia on tulossa suurella todennäköisyydellä taas yksi lisää.

Vuodesta 2006 lähtien Red Bullilla työskennellyt Newey vapautuu yhtiön palveluksesta "vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä". Neweyn manageri Eddie Jordan on Red Bullin eilisen tiedotteen jälkeen vihjaillut jonkinlaisen sapattivuoden suuntaan, mutta Italiassa ollaan jo käytännössä varmoja, että Neweyn seuraava osoite on Maranello.

Gazzettan mukaan Ferrarin tallipäällikkö Frederic Vasseur ei lentänyt tiistaina muun talliväen mukana Miamiin vaan Lontooseen, missä hänen kerrotaan tavanneen Neweyn sopimusneuvotteluiden merkeissä. Ferrarin tiedetään houkutelleen Neweyä jo vuosien ajan, ja nyt tuossa työssä on mitä ilmeisimmin päästy loppusuoralle.

Yhtenä ratkaisevana tekijänä pidetään Lewis Hamiltonin siirtoa Mercedekseltä Ferrarille tämän kauden jälkeen. Ennen Red Bull -vuosiaan Williamsilla ja McLarenilla menestystä niittäneen Neweyn tiedetään unelmoineen yhteistyöstä seitsenkertaisen maailmanmestarin kanssa.

– On todennäköistä, että sopimuksesta tiedotetaan Miamin GP:n jälkeen, Gazzettan toimittaja Luigi Perna kirjoittaa.

Myös Formulapassion-sivusto kertoo omiin lähteisiinsä perustuen, että "Neweyn tie Maranelloon on nyt selvä".

Gazzettan mukaan Ferrarin tähtäimessä on myös Red Bullin tekninen johtaja Pierre Waché, mutta ranskalaisinsinöörin sopimus brittitallin kanssa on mitä ilmeisimmin vaikeammin purettavissa kuin Neweyn.

Lue myös:

    Uusimmat