Lewis Hamiltonille ikävä uutinen – lähde: maaginen F1-mestaruusvelho karkasi Ferrarin käsistä

F1:n seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton kokee jo nyt takaiskun tulevaa Ferrari-pestiä ajatellen.

Hamilton, 39, siirtyy tämän kauden jälkeen Mercedekseltä Ferrarille. Kyseisen taipaleen alkuun on viritelty melkoista tuhkimotarinaa, kun pitkään Red Bullilla vaikuttanutta suunnittelijavelhoa Adrian Newey'tä on vety Maranellon punaisten riveihin.

Newey ilmoitti keväällä, että hän jättää Red Bull -tallin. Tästä alkoi melkoinen huhumylly.

Nyt tapauksessa on tullut eteen merkittävä käänne.

Motorsport.com:n italiankielinen sivusto raportoi, että Ferrari ei ole enää Newey'n perässä. Sivuston mukaan Ferrari kävi aiemmin hyvin intensiivisiä keskusteluja Newey'n kanssa, mutta se ei halua lähteä tarjouskilpailuun mukaan.

Taustalla on kuviota mutkistanut käänne. 65-vuotias Newey ei ole ollut halukas muuttamaan Englannista Italiaan, missä Ferrarin tuotantotilat sijaitsevat.

Ferrari kaavaili Newey'tä niin sanottuun ”superkonsultin” asemaan. Hän olisi vastannut Ferrarin F1-auton suunnittelupuolesta.

Newey on tehnyt F1-urallaan maagista jälkeä. Hänen piirtämillään autoilla on voitettu yhteensä 12 valmistajien ja 13 kuljettajien maailmanmestaruutta.

Newey suunnitteli muun muassa Mika Häkkisen McLaren-mestaruusautot vuosina 1998 ja -99.

Mutta jos ei Ferrari, niin minne sitten?

Motorsport.com:n mukaan tällä hetkellä todennäköisintä on se, että Newey päätyy Aston Martinille, joka on ollut hanakasti hänen perässään. Aston Martinin F1-tallin omistaja Lawrence Stroll on ehtinyt jo pitää tehdasesittelyn Newey’lle. Stroll on myös panostanut merkittävällä tavalla tallin uusiin tiloihin, jotka on rakennettu Englantiin.

Aston Martinin lisäksi esiin on noussut myös skenaario siitä, että Newey saattaisi palata paikkaan, missä hän teki jo aiemmin taikoja.

Raporttien mukaan McLaren on tavoitellut Newey’tä salaisemman kaavan kautta, verrattuna Aston Martiniin.

Aivan kuten Aston Martinin, McLarenin tilat sijaitsevat Englannissa, joten Newey voisi pysyä kotimaassaan.

McLaren on noussut tuoreeltaan yhdeksi Red Bullin pahimmaksi kilpakumppaniksi F1-sarjassa. Brittitalli on ollut nosteessa 2010-luvun vaikeiden aikojen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat