Leijonat kaatoi myös Ruotsin – EHT-turnauksesta pelkkiä voittoja matkaan!

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat oli voittamaton Ruotsin EHT-turnauksessa. Ennen sunnuntaita Suomi oli kaatanut torstaina Sveitsin ja lauantaina Tshekin. Sunnuntaina Suomi onnistui kuin onnistui päihittämään Ruotsin loppuluvuin 2–1.

Leijonat johti iltapäivätaistoa avauserän jälkeen lukemin 1–0, kun Ilves-hyökkääjä Eemeli Suomi siivosi irtokiekon sisään.

Suomen johto kasvoi toisessa erässä, vaikka Ruotsi hallitsi kenttätapahtumia aivan tyystin. Valkopaitojen nopea kääntö tuotti tulosta, kun vieraiden avausmaalin arkkitehti Suomi vapautti Pekka Jormakan (Jukurit) puolittaiseen läpiajoon. Kiekko takanurkkaan ja taululle lukemat 0–2.

Ruotsi kavensi kolmannen erän alkuhetkillä, kun SM-liigasta tuttu hyökkääjä Malte Strömwall levitti ja puolustaja Marcus Hardegård painoi jäätävän kudin aivan ylänurkkaan.

Ruotsi haki vimmatusti tasoitusta, mutta Suomen maalilla Emil Larmi venyi useisiin huipputorjuntoihin. Leijonat kesti ja otti 2–1-voiton.

Leijonat on seuraavan kerran tulessa keväällä, kun sen MM-leiritys lähtee käyntiin.