Leijonat on pulassa – Itävalta tekee hurjia MM-kisoissa

Nyt se tasoitus tulee hyväksytysti – Leijonat vaikeuksissa Itävaltaa vastaan 0:53
Itävalta tasoitti tällä maalilla pelin Suomea vastaan. Huuto yltyi Prahassa.

Suomi on ajautunut vaikeuksiin jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen ottelussa altavastaaja Itävaltaa vastaan. Itävalta on noussut Prahassa kahden maalin takaa tasoihin 2–2:een, ja siltä on välissä hylättykin yksi maali.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat meni Saku Mäenalasen ja turnauksen maalipörssiä johtavan Oliver Kapasen osumin 2–0-johtoon avauserässä, mutta Mario Huber iski Itävallalle 1–2-kavennuksen toisessa erässä näyttävän hyökkäyskuvion jälkeen (video alla).

Itävalta kaventaa näyttävällä maalilla Leijonia vastaan – halli repeää Prahassa 0:56
Tällä tyylikkäällä maalilla Itävallan Mario Huber kavensi.

Itävalta juhli seuraavan kerran maalia kolmannessa erässä, kun Dominic Zwergerin laukaus painui Suomen maalivahdin Harri Säterin selän taakse.

Osuma kuitenkin hylättiin heti. Itävallan Thomas Rafflin oli maalivahdin alueella, olkoonkin että kontaktia Säteriin ei ollut.

Itävalta teki haaston. Tuomio pysyi voimassa: ei maalia. Katso tilanne alla olevalta videolta.

Itävalta juhlii maalia turhaan – haasto ei tuota tulosta: Leijonat pysyy johdossa 2:59
Tämä Itävallan maali hylättiin.

Itävalta nousi kuitenkin myöhemmin kolmannessa erässä hyväksytysti 2–2-tasalukemiin Thimo Nicklin tarkalla siniviivalaukauksella.

Näet Itävallan tasoituksen ylälaidan videolta.

Suomen pelaaminen Itävaltaa vastaan on ollut avauserän jälkeen huomattavan tukkoista, ja jäähyihinkin Leijonat on sortunut.

Itävalta nousi aiemmassa ottelussaan Kanadaa vastaan 1–6-tappioasemasta kolmannessa erässä harvinaislaatuisen ällistyttävällä tavalla 6–6-tasalukemiin, mutta hävisi lopulta jatkoajalla.