Jättisensaatio on totta: Itävalta löi Leijonat dramaattisella viime sekunnin maalilla

Itävalta voittaa Leijonat dramaattisella viimeisen sekunnin maalilla 2:49
Katso: Itävallan voittomaali syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla. Altavastaajien riemu repesi videotarkistuksen jälkeen.

Altavastaaja Itävalta voitti Suomen jääkiekon MM-kisoissa dramaattisella tavalla 3–2. Videotarkistettu Itävallan voittomaali syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Ratkaisumaalin heläytti ottelun viime hetkellä Itävallan Benjamin Baumgartner.

Summeri soi maalin syntyessä ja osuman syntyhetkeä mentiin tarkastelemaan videoilta. Kello näytti kiekon olleen maalissa, kun aikaa oli juuri ja juuri jäljellä.

Katso damaattinen voittomaali ylälaidan videolta.

Sulaminen vahvan alun jälkeen

Leijonat aloitti ottelun vahvasti ja johti avauserän jälkeen Saku Mäenalasen ja turnauksen maalipörssiä johtavan Oliver Kapasen maaleilla 2–0. Suomen pelaaminen oli kuitenkin avauserän jälkeen monin paikoin tukkoista ja jäähyihinkin Leijonat ajoittain sortui.

Itävalta sai henkeä päälle, nousi lopulta rinnalle ja ohi.

Mario Huber kavensi toisessa erässä näyttävän hyökkäyskuvion päätteeksi, ja Thimo Nicklin siniviivalaukaus tasoitti pelin kolmannessa erässä.

Itävalta kaventaa näyttävällä maalilla Leijonia vastaan – halli repeää Prahassa 0:56
Tällä tyylikkäällä maalilla Itävallan Mario Huber kavensi.

Nyt se tasoitus tulee hyväksytysti – Leijonat vaikeuksissa Itävaltaa vastaan 0:53
Itävalta nousi tasoihin Thimo Nicklin osumalla.

Itävallalta oli hylätty tasoitusta ennen yksi Dominic Zwergerin laukoma maali, jonka Itävalta vielä haastoi. Thomas Raffl oli maalivahdin alueella, olkoonkin että kontaktia Säteriin ei ollut.

Itävalta juhlii maalia turhaan – haasto ei tuota tulosta: Leijonat pysyy johdossa 2:59
Tämä Itävallan maali hylättiin.

Itävalta voitti Suomen ensimmäisen kerran MM-kisahistoriansa aikana. Se ällistytti jo edellisessä ottelussaan, jossa se nousi Kanadaa vastaan 1–6-tappioasemasta kolmannessa erässä harvinaislaatuisesti 6–6-tasalukemiin. Itävalta hävisi kuitenkin kyseisen matsin lopulta jatkoajalla.

Voitto oli Itävallalle turnauksen ensimmäinen sen neljännessä pelissä. Suomella on nyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota, joista ensimmäinen tuli avauspelissä isäntämaa Tshekkiä vastaan voittomaalikilpailussa.